• Milí žiaci 1.stupňa!

          • My deviataci sme si pre Vás pripravili zaujímavú aktivitu Srdiečko pre mamičku.

            Dňa 01.2.2024 sa v triede 9.A uskutoční zdobenie keramických srdiečok pre Vaše mamičky. Každý z Vás si môže vyzdobiť srdiečko podľa vlastnej fantázie a následne ho darovať. Srdiečka budú vo forme magnetiek, ktorými si môžu Vaše mamky vyzdobiť napríklad chladničku. Cena vlastnoručne vyrobeného srdiečka sú dve eurá.

            Záujemcovia sa môžu prihlásiť u svojich triednych učiteliek najneskôr do utorka (30.1.2024).

            Výťažok z predaja je určený pre útulok zvierat v Močaranoch.

             

            Tešíme sa na Vás!

          • Predaj náramkov a príveskov na školskej akadémií

          • Milí rodičia, starí rodičia a žiaci,

            pred školskou akadémiou si môžete v priestoroch klubu kultúry v Budkovciach zakúpiť náramky a prívesky v rámci žiackej akcie :

            "Náramok pre zvieratko z útulku"

            Výťažok z predaja bude venovaný zvieraciemu útulku v Močaranoch. 

          • Pozvánka na Akadémiu

          • Pozvánka na Akadémiu

             

            Pozývame rodičov a starých rodičov v stredu 24.januára 2024 na Akadémiu do kultúrneho domu v Budkovciach. Vystúpia v nej najmä žiaci školského klubu detí a predvedú program, ktorý s láskou a vďačnosťou pripravovali k Vianociam už od októbra, ale kvôli vysokej chorobnosti nebolo možné Vás ňou potešiť. Akadémia je spojená s Emo - trhom t.j. s aktivitou projektu EMOVE, ktorý realizujú žiaci 2.stupňa. Program Akadémie:

            15:30 - 16:00 - Emo-trh vo vestibule KD

            16:00 - 17:00 - Akadémia ŠKD

          • Schools United (e-shop)

          • Dobrý deň všetkým!

            Aj tento rok máme pre Vás skvelú správu!

            Naša škola má vlastnú voľnočasovú kolekciu oblečenia, o podobe ktorej rozhodli sami žiaci. Tento školský rok prichádza obohatená o nové produkty, farby a eko oblečenie. Jej náhľad vidíte nižšie a je možné si ju aktuálne zaobstarať v našom e- shope: https://www.kraloveskoly.cz/zsbudkovce/

            Objednávanie je už spustené a bude možné až do 31.1. Nasledujúci deň sa e-shop uzatvorí a objednané veci pôjdu do výroby. Neváhajte preto, ak si chcete zadovážiť nový kúsok so školským logom!

            (Môže sa stať, že ceny v e-shope sa zobrazia v CZK. V hornej lište e-shopu nastavíte EUR)

            S pozdravom a prianím krásneho dňa vedenie školy.

          • ŠŤASTNÉ A VESELÉ VIANOCE A KRÁSNY NOVÝ ROK

          • Už sa blížia Vianoce, ten čas rýchlo letí. Na stromčeku sviečky svietia, šťastím žiaria deti. Starý rok už odchádza a nový ide za ním, nech Vám len radosť prináša, to je naším prianím.

                                                                                                                      Základná škola Júlie Bilčíkovej, 355 Budkovce

          • Oznámenie o prerušení vyučovania

          • Základná škola Júlie Bilčíkovej, Budkovce 355 oznamuje rodičom a zákonným zástupcom, že na základe vysokého počtu chýbajúcich žiakov na akútne respiračné ochorenie, chrípku a kiahne prerušuje na našej škole vyučovanie od 20.12.2023 do 22.12.2023 .

             

            Od 23.12.2023 do 7.1.2024 budú vianočné prázdniny.

             

            Vyučovanie bude obnovené pondelok 8. januára 2024.

            Odôvodnenie :

            Zriaďovateľ k danému kroku pristúpil po konzultovaní a odporúčaní s RÚVZ v Michalovciach a detskej lekárky - MUDr. Paľovej.

            Zároveň oznamujeme rodičom, že Vianočná akadémia sa ruší.

             

            PaedDr. Viera Vajsová, riaditeľka školy

          • ŠKOLSKÉ KOLO PYTAGORIÁDY 13. - 14. 12. 2023

          • Matematická súťaž Pytagoriáda rozširuje a prehlbuje vedomosti žiakov v matematike a vyhľadáva talenty s výnimočným matematickým myslením.

            Školského kola Pytagoriády sa v našej škole v tomto školskom roku zúčastnilo 15 úspešných riešiteľov triednych kôl v jednotlivých kategóriách.

            Mimoriadne úspešne preukázali svoje matematické vedomosti a schopnosti naši najmladší účastníci – tretiaci.

             

            Úspešní riešitelia školského kola Pytagoriády.

             

            P3 - Matej Ganóczy

            P3 - Dávid Uhľár

            P4 – Daniel Osipčák

            P5 – Nela Duč – Anci

            P5 – Filip Horňák

             

            Pochvala patrí všetkým zúčastneným žiakom, tým najúspešnejším blahoželáme.

          • Divadielko Rukavička

          • Naše školské divadlo Rukavička pripravilo a v premiére prezentovalo žiakom nové divadielko s názvom Pohár mlieka v stredu 13.decembra v telocvični školy. Išlo o sprievodné vzdelávacie podujatie, ktorým sme propagovali konzumáciu mlieka a mliečnych výrobkov v rámci „Školského programu“ medzi našimi žiakmi a pripomenuli si Medzinárodný deň mlieka, ktorý je od roku 1957 určený na 26.mája. Podujatia sa zúčastnili žiaci 1. – 5. ročníka a žiaci špeciálnych tried. Členovia divadelného súboru Rukavička sa tešia na ďalšie vystúpenia v školách a materských školách v našom regióne, ktorými chcú šíriť povedomie o potrebe konzumácie mlieka a mliečnych výrobkov.

          • Návšteva útulku

          • Robiť dobré skutky je skvelé!

            Predvianočný čas je bohatý na dobré skutky. Nápad na dobrý skutok sa zrodil aj v dobrom srdci Marienky Ferkovej z 5.A. Pri plánovaní triednických aktivít dostala skvelý nápad: „Navštívme útulok a pomôžme!“ A pretože je dobrých sŕdc plná trieda, nápad sa u spolužiakov okamžite stretol s nadšením.

            Najprv piataci vypracovali plagáty, v ktorých spropagovali zbierku pre Útulok psíkov v Michalovciach a pripravili oznam do školského rozhlasu. V triede sa začali kopiť granuly, konzervy, staré deky... Celý mesiac čakali  na vytúženú chvíľu, až prišiel ten čas a v jedno slnečné sobotné ráno sa stretli pred bránou Útulku pre psíkov Michalovce. Radosti bolo na oboch stranách! Chlpáči privítali piatakov poriadnym štekotom. Avšak vyvenčiť takmer 70 psíkov bolo nemožné. Našťastie zopár z nich sa mohlo prebehnúť po dvore v spoločnosti našich mladých dobrovoľníkov.

            Na záver majú piataci pre všetkých dôležitý odkaz: „Psíka nekupujte, ale adoptujte!“

             

            Ďakujeme za dary pre Útulok psíkov v Michalovciach: Ing. Jane Wiczmandyovej, PhDr. Ivane Tomovčíkovej, Mgr. Erike Forgáčovej, Nele Dziurovej (4.A), Nine Popeľášovej (4.A), Nele Duč-Anciovej (5.A), Sophii Kaľavskej (5.A), Karin Hricovej (5.A), Lukášovi Šaffovi (5.A), Tobiasovi Borščovi (5.A), Sofii Kanavalovej (5.A), Márii Ferkovej (5.A).

             

            Mgr. Erika Forgáčová

          • Oznámenie o prerušení vyučovania.

          • Oznamujeme rodičom a zákonným zástupcom, že na základne vysokého počtu chýbajúcich žiakov na  akútne respiračné ochorenie (42%)

             prerušujeme na našej škole vyučovanie od 5.12.2023 do 8.12.2023 .

            Vyučovanie bude obnovené pondelok 11.12.2023.

            Odôvodnenie :

            Zriaďovateľ k danému kroku pristúpil po  konzultovaní  a odporúčaní s RÚVZ v Michalovciach a s detskou lekárkou - MUDr. Paľovou.

            Zároveň oznamujeme rodičov, že Vianočná akadémia bude v novom termíne, ktorý včas oznámime.

            PaedDr. Viera Vajsová, riaditeľka školy

          • Náramok pre zvieratko

          • Blíži sa čas Vianoc, čas lásky, porozumenia a pocitu radosti, keď sa stretne rodina pri vianočnom stromčeku. Nie každý človek či zvieratko má však domov, a preto sme sa rozhodli urobiť dobrý skutok a spolu so žiakmi 5.A triedy chceme pomôcť opusteným psíkom a mačičkám.

            Žiaci  9.A triedy počas 3 mesiacov vyrábali z korálok náramky, prstene a kľúčenky, ktoré si môžete od pondelka počas veľkej prestávky zakúpiť. Cena náramku a kľúčenky  je 2 eur a prsteňa je 1euro. Predávať sa budú každú veľkú prestávku od 10:35 do 10:50 na školskom dvore, prípadne prídu žiaci 9.ročníka do tried. Celý výťažok bude venovaný zvieraciemu útulku. Malý tip - ak ešte nemáte darček pre mamičku, tetu, babičku alebo sestričku, tak náramok je  vhodný darček.

          • Rodičovské združenie

          • Dňa 11.12.2023 v pondelok  na základnej škole Júlie Bilčíkovej v Budkovciach sa uskutoční rodičovské združenie v čase od 14:00 - 16:00 hododine. Milí rodičia ste pozvaní na konzultáciu. 

          • ADVENTNÉ ZDOBENIE V NAŠEJ ŠKOLE

          • ADVENTNÉ ZDOBENIE V NAŠEJ ŠKOLE

            Čas príprav, zdobenia a čakania na Vianoce si žiaci prvého stupňa so svojimi triednymi učiteľkami spríjemňujú rôznymi adventnými aktivitami. Jednou z aktivít sú VIANOČNÉ DVERE. V každej triede sú dvere vyzdobené vianočnou a zimnou témou. Tvorivosti sa medze nekládli a tak máme pri vstupe do každej triedy na 1. stupni  príjemnú adventnú atmosféru na témy ĽADOVÉ KRÁĽOVSTVO, ZIMA, SNEHULIAK, ZIMNÁ KRAJINA, MIKULÁŠ, VIANOČNÝ STROMČEK, VIANOČNÉ DARČEKY, VIANOČNÉ GULE A  PERNÍKOVÝ VIANOČNÝ STROMČEK.

            Mgr. A. Červeňáková

          • PRVÁ SLÁVNOSTNÁ CHVÍĽA PRE NAŠICH PRVÁČIKOV

          • Vo štvrtok 23.11.2023 mali naši prváci milú slávnosť - IMATRIKULÁCIU, čím sa stali ozajstnými žiakmi našej školy 🙂

            Predstavili sa krátkym programom, po ktorom sa im prihovorilo vedenie školy. Nasledovala najdôležitejšia chvíľa - SĽUB PRVÁKA :)

            Z rúk pani riaditeľky si prevzali pamätnú medailu a od pána zástupcu sladkú drobnosť. Veríme, že radosť z tejto chvíle im vydrží ešte dlho 🙂

             

            Mgr. E. Vagaská

          • VŠETKOVEDKO

          • Dňa 28. 11. 2023 sa naši prváci, druháci, tretiaci aj štvrtáci zapojili do vedomostnej súťaže Všetkovedko.               Všetkovedko už jubilejný pätnástykrát  ponúkol žiakom základných škôl všetečné otázky.                                                                                                      

            Témy úloh boli z každého rožka troška a preverili tak logické myslenie, čítanie s porozumením a vedomosti zo všeobecného prehľadu. Kto získa čestný titul Všetkovedko  sa dozvieme už koncom decembra. Držíme palce aby titul Všetkovedka  získalo čo najviac našich šikovných žiakov.

             

            Mgr. A. Červeňáková

          • JESENNÉ POPOLUDNIE PREDŠKOLÁKOV

          • Popoludnie 26. októbra 2023 patrilo predškolákom a zvedavým škôlkarom, ktorí navštívili našu školu. Pripravili sme pre nich v našej škole PRVÉ STRETNUTIE PREDŠKOLÁKOV.  Čakali ich naše milé pani učiteľky, pani vychovávateľky aj naši veľkí školáci. Spoločne sme vytvorili príjemnú jesennú atmosféru.

            Predškoláci ukázali svoju šikovnosť pri kúzlení  s jesennými farbami. Šikovné predškolácke pršteky skvele zvládli gaštankové počítanie. Záver nášho stretnutia patril tvoreniu farebného jesenného šarkana.

            TEŠÍME SA NA VÁS  MILÍ PREDŠKOLÁCI NA ĎALŠOM STRETNUTÍ V DECEMBRI.

            Mgr. Alena Červeňáková

          • Kurz pletenia košíkov z pedigu

          • Milí rodičia a priatelia škôl,

            pozývame vás na príjemné stretnutie v ZŠ Júlie Bilčíkovej a zároveň budete mať možnosť naučiť sa nové zručností. Dňa 30.11.2023 (štvrtok) o 16.00 hod. organizujeme kurz pletenia košíkov z pedigu. Kto má záujem prosím prihláste sa na telefónnom čísle 64 93 126 alebo na emailovej adrese – riaditel@zsbudkovce.sk do stredy 29.11.2023.

            Kurz je zdarma, príspevok za materiál je 5 €.

            Tešíme sa na stretnutie s vami.

            Viera Vajsová

          • Rozvoj čitateľskej a finančnej gramotnosti

          • Rozvoj čitateľskej a finančnej gramotnosti

            Dňa 24.11.2023 sa 2 žiačky 8.ročníka v rámci rozvojového projektu „Podpora organizačného zabezpečenia vzdelávania pedagogických zamestnancov v oblasti finančnej gramotnosti a výchovy k podnikaniu na rok 2023,“ zúčastnili regionálnej konferencie pod názvom: „Náš zákazník, náš pán“ . Konferencia sa uskutočnila na Základnej škole s MŠ Štefana Ďurovčíka v Palíne. Dievčatá obhajovali svoj leták na tému Ochrana spotrebiteľa  - reklamácia.

            Naša škola sa opätovne stala aj súčasťou čitateľského projektu  na podporu kreatívneho čítania s názvom „Záložka do knihy spája školy“.  Partnerskou školou, s ktorou sme si vymenili záložky bola Základní škola L. Svobody a MŠ Rudíkov 167.

          • Európsky týždeň boja proti drogám

          • Tretí novembrový týždeň sa spája s názvom ,, Európsky týždeň boja proti drogám.“ Jeho poslaním je zamyslieť sa nad škodlivými účinkami fajčenia, alkoholu a drog a ich negatívnymi následkami na naše zdravie. Drogy a drogová závislosť ako spoločenský negatívny jav sú neoddeliteľnou súčasťou nášho každodenného života. Prevencia je nevyhnutná a potrebná, zvlášť ak si uvedomíme, že prístup k droge je dnes už pre mladého človeka v podstate bezproblémový. 

            Naši žiaci by preto mali vedieť čo sú drogy, čo je závislosť. Hlavným cieľom prevencie rizikového správania v školskom prostredí je dosiahnuť, aby žiak na primeranej úrovni svojmu veku vedome uprednostňoval nerizikové správanie. Celý týždeň /od 19. do 23. novembra/ sme sa na našej škole venovali tejto prevencii v rámci hodín telesnej výchovy, kde žiaci pod vedením jednotlivých učiteľov vyjadrovali formou pohybu svoj odmietavý postoj voči drogám. Hlavým heslom týchto dní bolo : ,, Zober loptu nie drogy“. Hrali rôzne loptové hry, kde pohybom chceli ukázať, že im na ich zdravý záleží.

            Naši žiaci tejto téme venovali aj jednu pondelkovú hodinu, kde im triedni učitelia vysvetlili základné informácie o drogách a mohli spolu navzájom viesť diskusiu o tejto problematike. Táto hodina bola spestrená aj dotazníkom, ktorý im pripravila sociálna pedagogička, a v ktorom odpovedali na otázky týkajúce skúsenosti s fajčením a alkoholom. Podstatou prevencie v našej škole je tak pôsobiť na žiakov, aby získali základné predpoklady pre pozitívny postoj k zdraviu neohrozujúcemu životnému štýlu a negatívny vzťah k rizikovému užívaniu návykových látok.

    • Kontakty

      • Základná škola Júlie Bilčíkovej, Budkovce 355, 072 15, okr. Michalovce
      • 056 6493126 056 6884511 mob: 0910 953876 IČO: 35542225 DIČ: 2021637046
      • Budkovce 355, 072 15 Budkovce Slovakia
      • 056 6493 529
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje