• Do vianočných Košíc sme priniesli koledy
          • Do vianočných Košíc sme priniesli koledy

          • Vianočné trhy pri nákupnom centre Aupark Košice obohatil svojim spevom náš spevácky zbor zložený zo žiačok 7.A, 8 A a 9.A pod vedením PaedDr. Otília Sabolovej. Marketingové oddelenie nákupného centra nám umožnilo zaspievať niekoľko slovenských kolied a vyslúžili sme si dokonca aj potlesk od návštevníkov vianočných trhov. Bol to pre nás zážitok a mali sme  čas aj na kúpu nejakých darčekov, prehliadku mesta a občerstvenie... 8.A sa k nám pridala a s triednou učiteľkou  PaedDr. Lenkou Kaľavskou-Patzovou si urobili výlet na utuženie kolektívu. Bol to skvelý zážitok.Prajeme krásne Vianoce! 

        • Vianočná akadémia
          • Vianočná akadémia

          • 9.12.2022 sa 1.A triede konala Vianočná akadémia Školského klubu detí. Žiaci vystúpili s vianočnými básničkami, koledou Vstávajte pastieri či pesničkou Zvončeky, zvončeky. Dievčatá nacvičili vianočný tanček s pompónmi. Nielen žiaci, ale aj ich rodičia a prítomní si užili vianočnú atmosféru. Ďakujeme za vystúpenie a tešíme sa najbližšie stretnutnie. 

          • Mikulášku, dobrý strýčku

          • 6.decembra aj v tomto roku navštívil všetky naše triedy Mikuláš s anjelom aj nezbedným čertom . Obišli všetkých žiakov, učiteľov, aj všetkých zamestnancov školy a každého obdarovali sladkou maličkosťou. Tak - opäť o rok dovidenia.

        • Deň kariéry
          • Deň kariéry

          • Dňa 16.11.2022 sa na našej škole  uskutočnil  „Deň kariéry" . Žiakom  8.A ,9.A a  9.B  sa odprezentovali tieto školy: Gymnázium Pavla Horova, SOŠ technická, SOŠ sv. Cyrila a Metoda, Súkromné stredisko praktického vyučovania- BSH, Súkromná HA- Dufincova, SOŠ obchodu a služieb, Obchodná akadémia a Súkromná stredná odborná škola Nová cesta Magán Szakközépiskola Új út Malčice. Žiakom boli poskytnuté informácie o možnosti štúdia  a novootvorených odboroch  na týchto školách.

        • ANJEL VIANOC 2022 JE V TATRANSKEJ GALÉRII. CELOSLOVENSKÁ VÝTVARNÁ SÚŤAŽ PRE MLADÝCH VÝTVARNÍKOV
          • ANJEL VIANOC 2022 JE V TATRANSKEJ GALÉRII. CELOSLOVENSKÁ VÝTVARNÁ SÚŤAŽ PRE MLADÝCH VÝTVARNÍKOV

          • Tatranská galéria v Poprade usporiadala už 18. ročník tradičnej predvianočnej detskej výtvarnej súťaže Anjel Vianoc. Prvýkrát sa mohli deti do tejto aktivity zapojiť v roku 2004. Pôvodne okresná súťaž časom rozšírila svoje pôsobenie na celé Slovensko a získala si mnohých priaznivcov. Každoročne v nej svoj talent a výtvarnú zručnosť prezentuje niekoľko stoviek súťažiacich z viac ako stovky škôl. Inak tomu nebolo ani tento rok. Zapojili sa žiaci materských, základných, špeciálnych, základných umeleckých a stredných škôl.

            Slávnostné vyhlasovanie víťazov v jednotlivých kategóriách spojené s vernisážou výstavy sa uskutoční 6.12.2022 a darček od Mikuláša v našej škole tento rok dostane Ľudmilka Ganóczyová za krásne 2.miesto v kategórii žiakov 1.stupňa ZŠ a Lucia Harbuľáková spoločne s Ninou Antušovou za 3.miesto v kategórii 2.stupeň ZŠ. Víťazkám srdečne gratulujeme, ďakujeme za reprezentáciu školy a želáme im v roku 2023 veľa výtvarných nápadov.

            Súťažné práce, najmä tie ocenené, sú umiestnené do 28.2.2023 formou výstavy v Tatranskej galérii v Artklube na Hviezdoslavovej ulici v Poprade.

             

        • Záložka do knihy spája školy 2022
          • Záložka do knihy spája školy 2022

          • Do  česko-slovenského  projektu Záložka do knihy spája školy sa  zapájame každý rok. A predsa bol tento ročník pre nás iný.

            Tradične sme na spoluprácu v projekte pozývali našu družobnú školu v Českej republike my. Tento rok to však bolo naopak. Skôr než sme sa stihli prihlásiť, nám naši priatelia zo Základní školy a Mateřské školy Dr. Joklíka z Kyjova, oznámili, že oni už prihlášku vypísali a nás uviedli ako partnerskú školu. To nás veľmi potešilo a s vervou sme sa pustili do výroby záložiek.

            Odlišnosť oproti minulým ročníkom bola  i v tom, že žiaci tvorili záložky viac na hodinách výtvarnej výchovy, čo vyplynulo z tohtoročného motívu projektu. Pod vedením pani učiteliek sa na záložkách  snažili výtvarne pretaviť príbehy, ktoré ich pri čítaní  kníh zaujali. A verte, nie vždy to bolo jednoduché.

            Nakoniec však vznikla pestrá zbierka záložiek, ktorú sme v dohodnutom termíne našim priateľom poslali. Mnohí žiaci pripísali na záložku i kontakt na seba, tak veríme, že sa nám  podarí nadviazať vzájomnú komunikáciu medzi  jednotlivými  žiakmi oboch škôl.

            Záložky  z partnerskej školy sa nám veľmi páčili  a veríme, že sme i tými našimi urobili radosť im.                   

        • Školské kolo Olympiády v anglickom jazyku
          • Školské kolo Olympiády v anglickom jazyku

          • Tento školský rok sa naši žiaci 5.-9. ročníka zúčastnili školského kola Olympiády v anglickom jazyku, ktoré sa konalo 30.11.2022. Súťažili v dvoch kategóriách a svoje vedomosti ukázali v písomnom teste. Pohotovosť , ale aj  jazykovú obratnosť vo vymýšľaní príbehu podľa daného obrázka, či v hranom dialógu.  Vítazom blahoželáme a želáme veľa úspechov na okresnom kole. 

        • Veľtrh cvičných firiem
          • Veľtrh cvičných firiem

          •  

            Dňa 25.11.2022 sa naša škola zúčastnila záverečnej aktivity VEĽTRH PRÁCE FIKTÍVNYCH CVIČNÝCH FIRIEM z projektu KNOW HOV- AKO NA TO, ktorý realizovala vďaka finančnej podpore rozvojového projektu „Podpora organizačného zabezpečenia vzdelávania pedagogických zamestnancov v oblasti finančnej gramotnosti a výchovy k podnikaniu na rok 2022“ ZŠ s MŠ Štefana Ďurovčíka v Palíne.  Našu školu reprezentovali žiačky siedmeho ročníka Laura Fedorová a Lilli Gregušová so svojou firmou JULIA´S GOLDEN HANDS, ktoré predstavili podnikateľský plán zameraný na prípravu a predaj cukrárenských výrobkov, balených do hand-made obalov. Svoje firmy predstavovali aj žiaci z iných škôl a porota mala ťažkú úlohu pri rozhodovaní o najlepšie vytvorenú firmu. Zhodla sa, že zástupcovia všetkých firiem si zaslúžia obdiv a pochvalu za dobre vykonanú prácu. 

        • Vystúpenie školského speváckeho zboru a koncert skupiny Aya
          • Vystúpenie školského speváckeho zboru a koncert skupiny Aya

          • „Byť šťastnejší a užívať si život v zdraví"

            Ten, kto zažil koncert skupiny Aya,  by určite súhlasil s mottom tohto koncertu. U nás, v Budkovciach, sa koncerty tejto skupiny (ktorá rozumie deťom...) konali 21. novembra 2022. Na úvod koncertu pre žiakov 1. stupňa, vystúpil s niekoľkými detskými piesňami spevácky zbor našej školy pod vedením PaedDr. O. Sabolovej a Mgr. Vagaskej. Zabavili prítomné publikum pesničkami so zaujímavými textami Daniela Heviera a tiež ľudovými piesňami. Neskôr nasledovalkoncert skupiny Aya pre žiakov 2. stupna našej školy. Premyslená kompozícia koncertu so zapojením žiakov (kvíz...) povýšila tento zážitok na výchovný koncert, ktorý má pre život našich žiakov veľkú cenu. Ďakujeme! 

        • Schránka dôvery
          • Schránka dôvery

          • Milí rodičia a žiaci, radi by sme Vám pripomenuli našu Schránku dôvery.

            Čo je to? bútľavá vŕba, ktorej sa môžeš zdôveriť s čímkoľvek.

            Kde ju nájdeš? – v pavilóne Júlie Bilčíkovej vpravo na stene, pri schodoch. 

            Načo slúži? – schránka dôvery je tu PRE TEBA, keď potrebuješ pomôcť, zdôveriť sa so všetkým, čo Ťa  trápi a teší, čo Ti na škole vadí a čo by si chcel zmeniť. Ak máš nejaký nápad na zmenu alebo len chceš upozorniť na nejaký problém. 

            Kto číta odkazy? – psychologička školy a výchovná poradkyňa. Ak sú adresované ďalším osobám, doručia im ich.

            Kedy číta odkazy? – schránka dôvery komunikuje so žiakmi, vyberá sa každý týždeň vo štvrtok a rieši všetky slušné odkazy! 

            Aké sú pravidlá?

            1. Svoje nápady, výzvy, pripomienky, kritiku či pochvalu, sťažnosť, problém, čokoľvek čo ťa trápi, napíš na papier, ošetri veľkou dávkou slušnosti a vhoď do schránky.

            2. Odkaz môže byť podpísaný, ale aj anonymný. Nezabúdaj, že riešiť sa budú len slušné odkazy.

            3. Pre jednoduchšie riešenie a doručenie odpovede uveď prosím okrem mena aj svoju triedu, alebo emailovú adresu, kde ti odpoveď zašleme. Do anonymných odkazov napíš prosím znak alebo heslo, o ktorom vieš len Ty.

            4. Do odkazu tiež napíš, komu je určený (ak si žiadaš konkrétnu odpoveď od riaditeľky školy, od zástupcov, od jednotlivých vyučujúcich alebo od výchovného poradcu, nezabudni to tam napísať).

            5. Odpovede budú doručené tým, ktorí sa podpísali osobne alebo na email (ak ho uvedú) a všeobecné odpovede budú zverejnené na internetovej stránke školy (v sekcii Školský podporný tím – Schránka dôvery). Záležitosti zasahujúce do intímností sa samozrejme zverejňovať nebudú, nakoľko by to bolo neetické a zasahujúce do súkromia jednotlivca. Budú riešené diskrétne a to, čo je v listoch sa nikto iný nedozvie!

            Ďakujeme za prejavenú dôveru, pokúsime sa ju nesklamať a už sa tešíme na Vaše odkazy!

        • Vyhodnotenie- Zber papiera
          • Vyhodnotenie- Zber papiera

          • Tento školský rok sa naši žiaci  zapojili do  zberu papiera a spoločne vyzbierali 2 142 kg. Najviac priniesla žiačka K. Hricová- 426 kg. 

            Prečo zbierame papier? Zberom papiera ho separujeme, a tak prispievame  k znižovaniu emisií z tovární na výrobu papiera, šetríme energiu na výrobu stále nových papierových obalov, šetríme lesy. 

        • Sviečkový pochod
          • Sviečkový pochod

          • Kúsok sa zastaviť, zamyslieť, poďakovať a vrátiť sa v myšlienkach späť...to je chvíľa, kedy myslíme na tých, ktorí navždy odišli.

            Pri tejto príležitosti sme nadviazali na DEŇ SPOMIENOK a spomínali sme  na všetkých zosnulých.  Žiaci prvého stupňa v sprievode svojich triednych učiteliek v tomto čase navštívili významné miesta v obci Budkovce, zapálili plamienky sviečok a venovali tichú spomienku zosnulým.

        • Tekvičková slávnosť
          • Tekvičková slávnosť

          • Opäť je tu čas krátkych dní a dlhých večerov. Od 24.10. – 27.10.2022 sa uskutočnila tekvičková slávnosť, ktorá bola pre žiakov výnimočná. Veľmi sa na slávnosť tešili a vopred pripravovali so svojimi kamarátmi a rodičmi. Z tekvičiek a plodov jesene vytvorili nádherné jesenné dekorácie, ktorými oživili celý pavilón J. A. Komenského. Zapojilo sa 28 žiakov z celej školy.  Všetci žiaci boli odmenení pekným darčekom. Touto cestou sa chceme poďakovať všetkým žiakom a ich rodičom za vysokú účasť a ich šikovné ruky, tvorivosť a fantáziu. Ďakujeme a o rok opäť dovidenia.

        • Oznámenie o udelení voľna
          • Oznámenie o udelení voľna

          • Dňa  18.11.2022 (piatok) sa  poskytuje voľno žiakom  1. až 9. ročníka z organizačných dôvodov podľa § 150 ods.5 zákona 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov.           

             

        • Úspech našich žiakov na medzinárodnom pódiu
          • Úspech našich žiakov na medzinárodnom pódiu

          • „Táto Ruská pieseň nad Dunajom bola odmenou za hodiny nácvikov. Bol to super zážitok." konštatovali Alexandra Pavlovová a Roman Benetín, keď sa v noci 28.10.2022 unavení vracali z Ružomberka. Pod záštitou Zväzu Rusov na Slovensku sa tam konalo finálové kolo a galakoncert finalistov XI. Medzinárodného festivalu Ruská pieseň nad Dunajom. Stretnutia, rozhovory v slovenčine aj ruštine, odovzdanie diplomov, spev,  hudba, súťaž a príjemné aj menej príjemné hodnotenia odbornej poroty nám spríjemnili pobyt v krásnom horskom hoteli Hrabovo, kde sa festival uskutočnil.

            V kategórii sólo spev získala Saška diplom Laureáta festivalu za interpretáciu piesne Bradabrej a v kategórii spoločný spev získali Saška a Roman tiež diplom Laureátov festivalu za interpretáciu piesne Nepogoda. Veľmi si ceníme Romanovu prácu a ochotu, pretože keď sa zapájal minulý školský rok do tejto súťaže, už sme vedeli, že záverečné vyhodnotenie bude až v tomto školskom roku (Roman je teraz už žiakom strednej školy - Konzervatória Jozefa Adamoviča v Košiciach). A Saška po viacerých rokoch reprezentácie školy v speve, dozrela a jej vystúpenia sú vždy na vysokej speváckej úrovni, pričom do vystúpenia zapája aj vrodený herecký a pohybový talent. Ďakujeme za zviditeľnenie a vzornú reprezentáciu našej školy v ruskom jazyku a speve. Vieme, že týchto našich žiakov oslovil ruský jazyk a priniesol im do života skúsenosti a príjemné zážitky, ktoré im zostanú na celý život. Držíme palce ďalej!

        • Madame Humanité  2022
          • Madame Humanité 2022

          • Vše co je krásné, je zrovna tak užitečné, jako to co je jen užitečné.“

             

            Toto motto sprevádza v Prahe už 9. ročník medzinárodnej umeleckej a literárnej súťaže pre deti a mládež, ktorú vyhlasuje Open Society of Artists – World Union of culture. Zámerom výstavy je zapojiť žiakov a študentov do umeleckej tvorby, neformálneho vzdelávania, do tvorivej činnosti a rozvíjania svojich osobných znalostí a zručností. Umožňuje poznávanie svetových kultúr a učenie v medzinárodnom prostredí, vzbudzuje záujem o svoje okolie a v neposlednej rade o dianie vo svete. Vyvrcholením súťaže je medzinárodná výstava prác účastníkov súťaže na zámku Chvály v Prahe od 3.10 – 31.10.2022. Najlepšie umelecké práce vystavovateľov boli ocenené Open Society of Artists sochou alebo výročnou medailou – „Madame Humanité“ pre rok 2022. S veľkým potešením oznamujeme, že výročnú medailu získali, so svojimi úžasnými výtvarnými prácami, žiaci našej školy pod vedením Ing. J. Wiczmándyovej, a to: Ester Kmecová, Ľudmila Ganóczyová, Dorota Mrázová, Tobias Boršč a Janka Paľová. Mladým výtvarníkom gratulujeme a ďakujeme za šírenie dobrého mena našej školy aj za hranicami Slovenska.

        • Jesenné prázdniny
          • Jesenné prázdniny

          • Od 28.10.2022 sa začínajú jesenné prázdniny, ktoré trvajú do 31. 10. 2022.  Nástup do školy je 2.11.2022 (streda).

          • Deň učiteľov - seniorov na našej škole

          • „Spievať pre takéto publikum sa rovná poďakovaniu" skonštatovali 18.októbra 2022 naši speváci Kristína Dvořáková, Stanislav Bajužík a Alexandra Pavlovová po vystúpení v zborovni školy pre učiteľov - seniorov, ktorí po dvoch ťažkých rokoch opäť prijali pozvanie na stretnutie medzi múrmi našej školy. Okrem spevu sa v krátkom kultúrnom programe predstavili aj recitatori - Karín Hricová a Ivana Sabolová. Prajeme našim poslucháčom a divákom  - učiteľom, ktorí mnoho rokov života obetovali výchove ďalších generácií ešte veľa radostných okamihov v krásnej jeseni života. 

        • Jabĺčkový beh
          • Jabĺčkový beh

          • Dňa 17.10.2022  sa na bežeckej dráhe našej školy uskutočnil Jabĺčkový beh. Zúčastnili sa ho žiaci prvého a druhého stupňa. Deti dostali jablko, s ktorým následne bežali určitú vzdialenosť. Po odbehnutí si žiaci pochutnali na sladkom jabĺčku. Pravidelný pohyb detí na čerstvom vzduchu napomáha udržiavať a rozvíjať zdravie človeka.

        • Týždeň zdravej chrbtice
          • Týždeň zdravej chrbtice

          • V dňoch 10.10-14.10.2022 sme v spolupráci školského zdravotníckeho pracovníka a pedagógov telesnej a športovej výchovy realizovali celoškolskú aktivitu- Týždeň zdravej chrbtice. Žiaci si osvojili poznatky o zásadách správneho sedenia, držaní tela, zdravom spánku, správne zvolenej obuvi a ergonomických zásadách v pracovnom prostredí. Na hodinách telesnej a športovej výchovy pedagógovia pripravili pre žiakov cviky so zameraním na chrbát a správnu techniku dýchania. 

    • Kontakty

      • Základná škola Júlie Bilčíkovej, Budkovce 355, 072 15, okr. Michalovce
      • 056 6493126 056 6884511 mob: 0910 953876 IČO: 35542225 DIČ: 2021637046
      • Budkovce 355, 072 15 Budkovce Slovakia
      • 056 6493 529
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje