• Vyhlásenie volieb do Rady školy pri ZŠ Júlie Bilčíkovej, Budkovce 355

          • V zmysle zákona NR SR č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a na základe § 1 ods. 2 Vyhlášky MŠ SR z 15. 04. 2004 č. 291/2004 Z. z. na základe ukončenia volebného obdobia predchádzajúcej rady školy pri Základnej škole Júlie Bilčíkovej, Budkovce 355, riaditeľka školy vyhlasuje voľby do rady školy pre nové funkčné obdobie.

            V zmysle vyhlášky MŠ SR č. 291/2004 v znení neskorších predpisov ustanovuje § 2, že v základných školách radu školy tvoria:

            a) dvaja zástupcovia pedagogických zamestnancov zvolení vo voľbách pedagogickými zamestnancami školy alebo školského zariadenia,

            b) jeden zástupca nepedagogických zamestnancov zvolený vo voľbách nepedagogickými zamestnancami školy alebo školského zariadenia,

            c) štyria zástupcovia rodičov zvolení vo voľbách rodičmi školy alebo školského zariadenia a

            d) štyria delegovaní zástupcovia zriaďovateľa.

            Návrh na kandidáta do volieb RŠ je možné predložiť spolu so súhlasom kandidáta v písomnej alebo ústnej podobe do 14. 06. 2021 do 8:00 na riaditeľstve školy alebo zaslať na adresu riaditel@zsbudkovce.sk ak máte záujem kandidovať za člena RŠ.

            Voľby členov rady školy z pedagogických zamestnancov, nepedagogických zamestnancov sa uskutočnia dňa 16. 06. 2021. Voľby členov rady školy za rodičov žiakov školy sa uskutočnia dňa 14. 06. 2021.

             

            Budkovce 7.6.2021

            PaedDr, Viera Vajsová

            riaditeľka školy

             

            Informovany_suhlas_kandidata_-_2021.docx

        • Testovanie 9
          • Testovanie 9

          • Dňa 9.6.2021 sa uskutoční Testovanie 9  z predmetov slovenský jazyk a literatúra, matematika pre žiakov 9.ročníka. Bližšie informácie sa dozviete aj na tomto odkaze: NUCEM- Testovanie 9

        • Podarilo sa !
          • Podarilo sa !

          • S veľkou radosťou sme prijali správu z bratislavského ústredia Dobrovoľnej požiarnej ochrany SR a Republikovej komisie mládeže DPO SR, že sa Janke PAĽOVEJ žiačke 8.B triedy podarilo vyhrať aj celoslovenské kolo výtvarnej súťaže „ História hasičstva“. Janka súťažila v kategórii II. stupeň ZŠ a svojou úžasnou a prepracovanou prácou určite očarila celú porotu, tak ako aj nás. Janka srdečne blahoželáme a prajeme veľa chuti do ďalšej tvorivej práce!

             

        • Veľký úspech v celoslovenskej výtvarnej súťaži
          • Veľký úspech v celoslovenskej výtvarnej súťaži

          • Súkromná škola umeleckého priemyslu v Hodruši-Hámroch, pod záštitou Ministerstva školstva Slovenskej republiky vyhlásila tento rok už 16.ročník celoslovenskej výtvarnej súťaže “talent - umenie - kumšt”.

            Výtvarná súťaž je určená pre žiakov 8. a 9. ročníka základných škôl a základných umeleckých škôl. Cieľom súťaže je vzbudiť u žiakov umeleckú tvorivosť, prejaviť zmysel pre fantáziu a estetické cítenie.

            Víťazkou kategórie „Výtvarný návrh úžitkového predmetu, alebo dekoratívneho predmetu“ v konkurencii 350 žiakov z celého Slovenska sa stala žiačka 9. ročníka našej školy Sofia Čorňáková. Z jej úspechu sa veľmi tešíme a srdečne blahoželáme!

        • OZNAM
          • OZNAM

          • Podľa aktuálnych opatrení aj žiaci druhého stupňa môžu nosiť počas vyučovania rúško (nemusia mať respirátor FFP2).

        • Informačný list
          • Informačný list

          • Milí rodičia,

            na základe rozhodnutia ministra školstva sa od pondelka 12.4.2021 obnovilo prezenčné vyučovanie pre žiakov 0. – 4.ročníka. Dňa 19.4.2021 sa obnovuje aj prezenčná výučba pre  žiakov 8. a 9.ročníka. Ak to epidemiologická situácia dovolí, čoskoro sa do školy vrátia aj žiaci ostatných ročníkov 2. stupňa. Veríme, že prítomnosť žiakov nám umožní napĺňať bez obmedzení ich právo na vzdelávanie so všetkým, čo k tomu patrí.

            Podmienky vstupu žiakov do školy:

            • žiaci 0. – 4.ročníka sa netestujú (aj keď presiahli vek 10 rokov),
            • žiaci 2.stupňa sa pred nástupom do školy musia preukázať negatívnym Covid testom nie starším ako 7 dní t.j. v deň nástupu ráno ho ukáže triednemu učiteľovi (ak sa testom nepreukážu, musia sa vrátiť domov),
            • aspoň jeden zo zákonných zástupcov žiakov, ktorí opätovne nastupujú do školy, musí mať negatívny test nie straší ako 7 dní resp. podľa platného Covid automatu a vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR, čo dokladuje podpísaným čestným vyhlásením, ktoré je zverejnené na webovej stránke školy,
            • preukázanie sa negatívnym testom sa nevzťahuje na osoby s výnimkou (tí, ktorí prekonali ochorenie Covid 19 alebo majú viac ako 65 rokov),
            • žiaci 1.stupňa musí mať na vyučovaní rúško (jedno náhradné v taške), žiaci 2.stupňa musia mať na vyučovaní respirátor (jeden náhradný v taške).

            V prípade, ak zákonný zástupca žiaka neabsolvuje testovanie a z tohto dôvodu sa jeho dieťa nebude zúčastňovať prezenčného vyučovania, škola eviduje neprítomnosť žiaka podľa týchto podmienok:

            1.ospravedlní absenciu žiakovi, ak je táto zákonným zástupcom riadne nahlásená z dôvodu netestovania zákonného zástupcu žiaka a zároveň zabezpečuje kontakt so školou ohľadne vzdelávania svojho dieťaťa, ktoré bude prebiehať formou zadávania úloh ako je obvyklé pri chorobe dieťaťa. Ak tak zákonný zástupca neurobí v priebehu 5 dní školského vyučovania, je to považované za zanedbávanie povinnej školskej dochádzky a riaditeľ školy bude kontaktovať ÚPSVAR SR,

            2.ak neprítomnosť na prezenčnom vyučovaní bude dlhšia ako 15 vyučovacích dní a rodič nezabezpečí kontakt so školou podľa bodu 1, žiak môže byť komisionálne preskúšaný z učiva daného ročníka,

            3.zákonný zástupca nemá nárok na tzv. pandemickú OČR.

            Je v najlepšom záujme dieťaťa, aby v prípade, že riaditeľ zabezpečí prezenčnú formu výučby, sa jej zúčastňoval žiak v čo najväčšom rozsahu.

            Prvé dva týždne po opätovanom nástupe do školy sa žiaci 2.stupňa budú nachádzať v adaptačnom období, ktorého cieľom je poskytnúť žiakom a pedagógom podmienky pre postupný návrat k bežnému prezenčnému vyučovaniu, minimalizovať stresové situácie a vytvoriť bezpečné prostredie. Bude sa riadiť plánom, ktorý na základe metodického usmernenia ministerstva školstva vypracovala škola. Má tieto zásady:

            • adaptačným procesom musí prejsť každá trieda po návrate do školy,
            • prvý týždeň budeme podporovať socializáciu žiakov aj vďaka triednickým aktivitám t.j. hodinách s triednym učiteľom, školským psychológom alebo sociálnym pedagógom,
            • prvý týždeň sa vyučovanie podľa určeného rozvrhu realizovať bez skúšania, hodnotenie žiakov len slovne,
            • prvé dva týždne vyučujúci nebudú žiakov zadávať testy, písomky, kontrolné práce, kontrolné diktáty a pod.
            • poskytneme žiakom čas na obnovenie pracovných a študijných návykov a na postupnú záťaž,
            • úlohy budú pridávané postupne, triedny učiteľ  bude koordinovať ich početnosť a frekvenciu,
            • časť aktivít sa bude realizovať v exteriéri školy (pokiaľ to počasie dovolí).

            Žiakom ale aj Vám rodičia umožníme konzultácie so školským psychológom vo vyhradených hodinách v prípadoch, kedy pre Vás prechod z dištančnej formy na prezenčnú bude náročné alebo ak sa u žiaka objavia varovné signály na nezvládanie prechodu.

            Pandémia a protipandemické opatrenia výrazným spôsobom zasiahli do života každého z nás. Všetci sa museli vyrovnávať snovou situáciou a s ťažkosťami, ktoré spôsobila. Aj touto cestou Vám chceme poďakovať, že ste dokázali bojovať s nepriaznivou situáciou, prijímať nové výzvy a vzdelávať sa v tomto náročnom období. Do konca školského roku nás čaká ešte veľa práce, aby sa žiaci v bezpečnom prostredí vzdelávali čo najlepšie, efektívne a zmysluplne. Prajeme k tomu veľa síl a vzájomnej podpory.

             

            V Budkovciach, 15.4.2021

             

                                                                                                          PeadDr. Viera Vajsová

                                                                                                                  riaditeľka školy

        • Oznam- obnovenie výučby pre 8. a 9.ročník
          • Oznam- obnovenie výučby pre 8. a 9.ročník

          • Milí rodičia,

            riaditeľstvo Základnej školy Júlie Bilčíkovej v Budkovciach Vám na základe rozhodnutia ministra školstva oznamuje, že od pondelka  19.4.2021 sa obnovuje  prezenčná výučba pre  žiakov 8. a 9.ročníka.

            Podmienky vstupu žiakov do školy:

            • žiaci 2.stupňa sa pred nástupom do školy musia preukázať negatívnym Covid testom nie starším ako 7 dní t.j. v deň nástupu ráno ho ukáže triednemu učiteľovi (ak sa testom nepreukážu, musia sa vrátiť domov),
            • aspoň jeden zo zákonných zástupcov žiakov, ktorí opätovne nastupujú do školy, musí mať negatívny test nie straší ako 7 dní resp. podľa platného Covid automatu a vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR), čo dokladuje podpísaným čestným vyhlásením, ktoré je zverejnené na webovej stránke školy,
            • preukázanie sa negatívnym testom sa nevzťahuje na osoby s výnimkou (tí, ktorí prekonali ochorenie Covid 19 alebo majú viac ako 65 rokov),
            • žiaci 2.stupňa musia mať počas vyučovania respirátor (jeden náhradný nech majú v taške).

            Škola bude evidovať neprítomnosť žiakov podľa podmienok uvedených v liste, ktorý bude doručený všetkým zákonným zástupcom.

            Príloha:  Čestné vyhlásenie a súhlas so spracovaním údajov Cestne_vyhlasenie_zak._zast._2.st..docx​​​​​​​


        • Biblická olympiáda
          • Biblická olympiáda

          • V tomto školskom  roku sme sa zapojili do  online dekanátneho (okresného) kola Biblickej olympiády. Zúčastnili sa jej žiačky A. Pavlovová, M. Dorčáková a J. Paľová. Ďakujeme za reprezentáciu.  

        • Úspech v okresnom kole výtvarnej súťaže
          • Úspech v okresnom kole výtvarnej súťaže

          • Dobrovoľná požiarna ochrana SR a Republiková komisia mládeže DPO SR vyhlásili v školskom roku 2020/2021 18. ročník celoslovenskej súťaže vo výtvarnom prejave na tému:   „H I S T Ó R I A    H A S I Č S T V A“.

            Súťaž sa uskutočnila v troch vekových kategóriách a my sa veľmi tešíme, že víťazkou III. kategórie (II.stupeň ZŠ) sa stala žiačka 8.B triedy Janka Paľová. Víťazná práca postupuje na celoslovenské kolo do Bratislavy, my víťazke srdečne blahoželáme a držíme palce v ďalšom kole.

             

        • Oznam o obnovení vyučovania pre žiakov 0.-4.ročníka
          • Oznam o obnovení vyučovania pre žiakov 0.-4.ročníka

          •  Od pondelka, t. j. 12.4.2021 bude obnovené vyučovanie  pre:

            · všetkých žiakov 0.-4.ročníka základnej školy. Žiaci, ktorí zostanú doma, budú dostávať zadania a úlohy cez Edupage,

            · v plnej prevádzke bude školský klub detí aj školská jedáleň.

            · ostatní žiaci 5.-9.ročníka pokračujú v dištančnom vzdelávaní (z domu).

             

            Podmienky vstupu detí a žiakov základnej školy:

            · Zákonný zástupca musí mať negatívny test, čo rodič dokladuje podpísaným čestným vyhlásením, ktoré bude zverejnené na webovej stránke školy. Test na COVID-19 s negatívnym výsledkom nesmie byť starší ako 7 dní. Keď vyprší platnosť testu, musí byť rodič znovu a znovu po siedmich dňoch otestovaný, inak nemôže dieťa zostať v škole.

            · Testovanie sa nevzťahuje na osoby, ktoré spadajú do výnimky (prekonali Covid 19 alebo majú viac ako 65 rokov). Výnimka musí byť zdokladovaná čestným vyhlásením.

            · Žiaci 0.-4. ročníka (aj keď presiahli vek 10 rokov) sa netestujú.

            · Prosíme rodičov, ktorých deti chodia do školy samy, aby pred odchodom do školy skontrolovali, či má dieťa podpísané vyhlásenie v taške. Dieťa, ktoré nebude mať zákonným zástupcom podpísané vyhlásenie, nemôže vstúpiť do priestorov školy.

             Prílohy: Cestne_vyhlasenie_o_bezinfekcnosti-_priloha_c.8a.docx

                             Informacie_pre_dotknute_osoby_-_suhlas_GDPR.docx

                        

        • Veľkonočné prázdniny
          • Veľkonočné prázdniny

          • Od 1.4.2021 (štvrtok) začínajú veľkonočné prázdniny, ktoré trvajú do 6.4.2021 (utorok). Vyučovanie začína v stredu, t.j. 7.4.2021.

        • OZNAM
          • OZNAM

          • Riaditeľstvo školy na základe odporúčania zriaďovateľa oznamuje zákonným zástupcom žiakov, že sa predlžuje dištančný spôsob vyučovania do 31.3.2021.

            Odôvodnenie:

            Dištančný spôsob výučby sa predlžuje na základe zlej epidemiologickej situácie v obci Budkovce. 

        • Ponožková výzva
          • Ponožková výzva

          • 21. marec je Svetový deň Downovho syndrómu- oficiálne sa oslavuje od roku 2012, a to na základe rozhodnutia OSN. Pri príležitosti tohto dňa sa koná PONOŽKOVÁ VÝZVA. Tento deň sa na znak oslavy ľudskej jedinečnosti nosia dve rozdielne ponožky (rôzne farby alebo veľkosti ponožiek).

            Prečo práve ponožky?

            Ponožky sú symbolom preto, lebo pripomínajú tvar chromozómov. Ak si obujeme v tento deň ponožky, ktoré spolu na prvý pohľad nesúvisia, dávame tým najavo, že si uvedomujeme odlišnosť týchto ľudí. Zároveň ich podporujeme a akceptujeme.

            Ak chceš prejaviť solidaritu a podporiť ľudí s Downovým syndrómom a ich rodiny, výzva je určená pre Teba- svoje ponožky môžeš sfotiť a poslať na mail lucia.vajsova@zsbudkovce.sk .

            Viac informácií o Downovom syndróme sa dozvieš na https://downovsyndrom.sk/v16/

            Koordinátor výchovy k manželstvu, rodičovstvu a ľudským právam

        • Oznam- 9.ročník
          • Oznam- 9.ročník

          • Podávanie prihlášok na strednú školu sa tento školský rok uskutoční elektronicky. V prípade akýchkoľvek otázok môžete kontaktovať kariérnu poradkyňu- Mgr. Daniľukovú (mail: tatiana.danilukova@zsbudkovce.sk)

        • Podávanie prihlášok na stredné školy
          • Podávanie prihlášok na stredné školy

          • Milí rodičia,

            v termíne od 26.02.2021 zverejnili riaditelia SŠ podmienky prijatia na štúdium a kritériá na úspešné vykonanie prijímacej skúšky. Zákonný zástupca (ZZ) má povinnosť doručiť do 08.04.2021 do ZŠ najviac štyri vyplnené prihlášky na štúdium na SŠ, z toho najviac 2 prihlášky pre odbory, ktoré vyžadujú overenie špeciálnych schopností, zručností a nadania a najviac dve prihlášky pre odbory, ktoré vyššie spomenuté podmienky nevyžadujú.
            Forma podanie prihlášky – listinná, podpísaná ZZ, prihlášky vytlačí kariérový  poradca.
            Na jeden konkrétny študijný alebo učebný odbor je možné podať iba jednu prihlášku.
            Potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti sa prikladá na prílohe č.2 Priloha_c.2.pdf  rozhodnutia ministra školstva.
            Potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti potrebujú iba žiaci týchto odborov - termín do 8.4.2021:

            • 2275 H hutník
            • 2433 H obrábač kovov
            • 3661 H murár
            • 3663 H tesár
            • 3684 H strechár-
            • 3762 H železničiar
            • 4575 H mechanizátor lesnej výroby
            • 5371 H sanitár
            • Všetky študijné zdravotnícke odbory skupiny 53 na stredných zdravotníckych školách
            • 8227 Q tanec
            • 9245 M ochrana osôb a majetku
            • študijné odbory na strednej športovej škole (toto potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti sa vydáva na základe telovýchovnej prehliadky od lekára so špecializáciou v špecializačnom odbore telovýchovné lekárstvo), 
            •  žiaka so zdravotným znevýhodnením.

             V prípade akýchkoľvek otázok kontaktujte kariérovú poradkyňu mailom  tatiana.danilukova@zsbudkovce.sk

        • Mimoriadne uzatvorenie školy
          • Mimoriadne uzatvorenie školy

          • Riaditeľstvo ZŠ Júlie Bilčíkovej oznamuje zákonným zástupcom, že od 3.3.2021 prechádza škola na dištančné vzdelávanie žiakov  pre všetky ročníky.

            Odôvodnenie:

            Nízky počet žiakov na prezenčnom vyučovaní  neumožňuje efektívne  dištančné vyučovanie pre  ostatných žiakov  (dištančné vzdelávanie za zúžilo na zadávanie úloh bez výkladu).  Z uvedeného dôvodu sa zjednocuje vyučovanie pre žiakov na dištančné- vyučovanie prostredníctvom  online hodín podľa rozvrhu, následným zadávaním úloh a pracovných listov.

             

        • Obnovenie vyučovania od 1.3.2021
          • Obnovenie vyučovania od 1.3.2021

          • Vážení rodičia,

            na základe rozhodnutia ministra školstva SR a so súhlasom zriaďovateľa, bude v Základnej škole Júlie Bilčíkovej, Budkovce 355 obnovené vyučovanie od 1.3.2021 pre:

            · všetkých žiakov 0.-4.ročníka základnej školy. Žiaci, ktorí zostanú doma, budú dostávať zadania a úlohy cez Edupage,

            · v plnej prevádzke bude školský klub detí aj školská jedáleň. Obedy budú žiaci dostávať tak ako minulý rok – bude ich preplácať úrad práce odbor sociálnych vecí.

            · ostatní žiaci 5.-9.ročníka pokračujú v dištančnom vzdelávaní (z domu).


            Podmienky vstupu detí a žiakov základnej školy:

            · Zákonný zástupca musí mať negatívny test, čo rodič dokladuje podpísaným čestným vyhlásením, ktoré bude zverejnené na webovej stránke školy. Test na COVID-19 s negatívnym výsledkom nesmie byť starší ako 7 dní. Keď vyprší platnosť testu, musí byť rodič znovu a znovu po siedmych dňoch otestovaný, inak nemôže dieťa zostať v škole.

            · Testovanie sa nevzťahuje na osoby, ktoré spadajú do výnimky (prekonali Covid 19 alebo majú viac ako 65 rokov). Výnimka musí byť zdokladovaná čestným vyhlásením.

            · Žiaci 0.-4. ročníka (aj keď presiahli vek 10 rokov) sa netestujú.

            · Prosíme rodičov, ktorých deti chodia do školy samy, aby pred odchodom do školy skontrolovali, či má dieťa podpísané vyhlásenie v taške. Dieťa, ktoré nebude mať zákonným zástupcom podpísané vyhlásenie, nemôže vstúpiť do priestorov školy.

             Prílohy: Cestne_vyhlasenie_o_bezinfekcnosti-_priloha_c.8a.docx

                             Informacie_pre_dotknute_osoby_-_suhlas_GDPR.docx

                        


    • Kontakty

      • Základná škola Júlie Bilčíkovej, Budkovce 355, 072 15, okr. Michalovce
      • 056 6493126 056 6884511 mob: 0910 953876 IČO: 35542225 DIČ: 2021637046
      • Budkovce 355, 072 15 Budkovce Slovakia
      • 056 6493 529
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje