• Karneval
          • Karneval

          • Polrok prináša čas hodnotenia a klasifikácie. Tento čas je zároveň fašiangovým časom a tak žiaci prvého stupňa ukončili polročnú prácu KARNEVALOM. Prezliekli sa do kostýmov a užili si zábavné dopoludnie plné tanca, zábavy aj súťaženia. Karneval sme ukončili záverečnou promenádou a sladkou odmenou pre všetkých žiakov.

        • Úspešný lyžiarsky výcvik je za nami
          • Úspešný lyžiarsky výcvik je za nami

          • Aj v školskom roku 2019/2020 sa nám opäť podarilo zorganizovať lyžiarsky výcvik, ktorý sa konal už tradične v mesiaci január  v lyžiarskom stredisku Lopušná dolina. Žiaci boli rozdelení do troch skupín podľa ich aktuálnych zručností. Cieľom bolo zvládnuť nosenie lyží, obúvanie lyží, vstávanie po páde, jazda v obojstrannom prívrate (pluhu) a neposlednom rade zastavenie pod kontrolou žiaka na určenom mieste. Pokročilí lyžiari naďalej zdokonaľovali svoje lyžiarské zručnosti s prvkami náročnejšich cvičení napr. jazda vzad vo dvojiciach, samostatne a základy carvingového lyžovania - oblúku.

            Všetci zúčastnení žiaci sa naučili základy lyžovania a veríme, že aj naďalej budú zdokonaľovat svoje zručnosti a techniky v lyžovaní.

        • Regionálne kolo First Lego League
          • Regionálne kolo First Lego League

          • Žiaci deviateho ročníka Ján Balog, Florián Balogh, Simon Benetin, Dominik Hrabčák a náš bývalý žiak Jakub Hrabčák sa vo štvrtok, 9. januára 2020 zúčastnili na regionálnom kole medzinárodnej robotickej súťaže First Lego League, ktorá sa organizuje v spolupráci s Prírodovedeckou fakultou univerzita Pavla Jozea Šafárika v Košiciach. Súťaž sa už tradične konala priestoroch Kasární/Kulturpark-u a tento rok sa jej zúčastnilo 18 tímov z celého Košického regiónu. 

            Témou súťaže na rok 2019/2020 bolo CITY SHARPER - Navrhujeme a budujeme lepšie miesta na život a prácu pre každého. V rámci súťaže sa náš tím hiGang popasoval s náročnými úlohami, ako prezentácia vlastné inovačného projektu, ktorý bol tento rok zameraný na ekológiu, rozhovor s porotcami ohľadom dizajnu a technickej konštrukcie robota robota, testovaním tímovej spolupráce a v neposlednom rade plnením náročných misií v Robot Game. 

            V ťažkej konkurencii skúsených tímov základných a stredných škôl naši žiaci získali vynikajúce umiestnenie. V rámci kategórie TEAM WORK dosiahli druhé miesto a od prvého miesta ich delil len jeden bod. V celkovom hodnotení naši žiaci skončili na krásnom 11. mieste.  Pre našu školu je tento výsledok veľký úspech, a tešíme sa na ďalšie skvelé výsledky z robotických súťaží, ktoré ešte chlapcov čakajú tento rok. 

            Ing. Petra Krajňáková

        • Levitujúci vláčik a magnetické topánky
          • Levitujúci vláčik a magnetické topánky

          • Ako dokáže vláčik lietať ? Čo je to vzdochoprázdno? A ako fungujú magnetické topánky? 

            Tak tieto záhadné javy riešilo 26 žiakov z piateho, šiesteho, ôsmeho a deviatého ročníka v Steel parku v Košiciach.  Počas 2 hodín sa žiaci oboznámili s chemickým prvkom dusíkom, jeho vlastnosťami ale najzaujímavejšie boli asi jeho účinky.  V laboratóriu  im mladý študent chémie, vysvetlil ako bezpečne pracovať s dusíkom, ako vo filmoch vzniká hmla,  ako sa nafuknutý balón zmení na kus ľadu a následne sa zmení späť na balón. Ale asi najzaujímavejšou aktrakciou bol levitujúci vláčik naplnený tekutým dusíkom, ktorý sa vznášal nad magnetickými koľajnicami, bolo to  úžasné - ako z rozprávky Harry Poter.Po hodine plnej zaujímavých pokusoch sa žiaci oboznámili s účinkami magnetu a vyskúšali si rôznych robotov.  Najzaujímavejší bol asi robotický futbal, s robotom si zahrali dokonca aj pexeso a keď  sa postalivili pred facerobota,tak im robot ukázal na displeji ich náladu, vedel sa hnevať, smiať sa ale aj  čudovať sa.Následne sa žiaci od robotov presumuli o poschodie nižšie kde si odskúšali účinky a  vlastnosti magnetu  a následne  k interaktívnej výrobe ocele. Starších žiakov zaujala výroba ocele, žiaci si obliekli ochranné pracovné oblečenie, ktoré nosia zamestnanci oceliarne a na interaktívnej tabuli sa ocitli v oceliarni, vylievali roztavenú oceľ  z pece a nasledne ju liali do rôznych foriem. Mladším najviac učarovali magnetické topánky a chôdza v nich.Po dvoch hodinách plných zážitkov sme sa všetci presunuli do Auparku. Bol to deň plný nových dojmov, zážitkov ale aj nových vedomostí. Za tento skvelý nápad ďakujeme pani učiteľke Ing. Petre Krajňakovej, ktorá prišla  s touto myšlienkou.

             PaedDr. Lenka Kaľavská Patzová

        • Matičný hlások
          • Matičný hlások

          • 21. novembra 2019 sa reštauráciou Zlatý bažant v Michalovciach niesli krásne hlásky talentovaných žiakov! 

            Dom Matice slovenskej v Michalovciach usporiadal 2. ročník regionálnej súťaže Zlatý Matičný hlások.

            Našu školu reprezentovali svojim spevom žiačky Simona Királyová zo 4.A  a Alexandra Pavlovová zo 6.B. Hudobný sprievod Roman Benetin 7.A. 

            Obe žiačky sa umiestnili v bronzovom pásme.

            Do ďalších speváckych výkonov prajeme dievčatám dobré hlasy a Romanovi šikovné ruky pri hre na akordeón! :)

        • Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry
          • Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry

          • V novembri sa uskutočnilo školské kolo 12. ročníka Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry v kategórii C, do ktorej sa zapojili 4 žiaci 8. a 9. ročníka. Žiaci museli zvládnuť vedomostný test, transformáciu textu a nakoniec najťažšiu časť – rečnícky prejav. Olympiáda preverila vedomosti, čitateľské zručnosti, kreativitu i rečnícke schopnosti.

            Výsledky školského kola:    1. miesto: S. Drožetská  /VIII.B/

                                                          2. miesto: S. Čorňáková   /VIII.B/

                                                          3. miesto: A. Rusnáková   /VIII.B/

                  Na obvodnom kole Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry nás bude reprezentovať víťazka školského kola Sofia Drožetská.  Prajeme jej veľa šťastia!

        • KOMPARO 2019
          • KOMPARO 2019

          • Naša škola sa dlhodobo zapája do testovania Komparo, v ktorom si žiaci môžu overiť svoje vedomosti a porovnať svoje výsledky s rovesníkmi z iných škôl a miest na celom Slovensku. Inak tomu nebolo ani tento školský rok a 14. novembra si žiaci ôsmeho a deviateho ročníka vyskúšali testy najmä z predmetov slovenský jazyk a literatúra, matematika, ale aj z biológie a geografie. Pre deviatakov je tento projekt zároveň prípravou na celoštátne testovanie. Držíme im palce!

        • VŠETKOVEDKO
          • VŠETKOVEDKO

          • V tomto školskom roku sa 14 žiaci I. stupňa vo štvrtok 28.11. 2019, rozhodli zabojovať o titul Všetkovedka vo veľkom súboji o najmúdrejšieho medzi najbystrejšími. Žiaci dostali šancu ukázať čo vedia o svete, ktorý ich obklopuje, ako sa vyznajú v prírode, histórii, či v umení a ako si vedia poradiť aj s netradičnými otázkami. Prešli cestou, ktorá ich veľa naučila a získali nové skúsenosti. Tento školský rok na celom Slovensku zabojovalo 21 000 detí.

        • ADVENTNÉ KINO
          • ADVENTNÉ KINO

          • ADVENT je časť roka vymedzená štyrmi nedeľami pred Vianocami. S ADVENTOM spájame aktivity, zvyky a tradície, ktoré nám pomáhajú prežiť tento čas plnšie.

            Je veľa výborných spôsobov, ako pekne prežiť ADVENT . V našej škole sme si jeden taký pekný zvyk vytvorili aj my. Žiaci I. stupňa si obdobie očakávania Vianoc spríjemňujú ADVENTNÝM KINOM a vianočnými rozprávkami, ktoré im pripomínajú vianočné zvyky a tradície.

        • Podporili sme Detský čin roka
          • Podporili sme Detský čin roka

          • „Každý dobrý skutok je veľký čin. Deti to vedia a menia tak svet k lepšiemu."

            Toto motto sprevádzalo anketu Detský čin roka, ktorú sme svojím hlasovaním podporili aj my. Žiaci v jednotlivých triedach udeľovali hlasy príbehom, ktoré ich najviac zaujali. Dobré skutky boli rozdelené do niekoľkých kategórií a nebolo ľahké rozhodnúť sa len pre jeden v danej skupine. Konať dobro, pomáhať v rodine, kamarátom či iným ľuďom dokážu nielen dospelí ale aj deti, o čom sme sa presvedčili v krásnych a emotívnych detských dobrých skutkoch.

        • Správna voľba povolania „Tvoja budúcnosť- tvoja voľba“
          • Správna voľba povolania „Tvoja budúcnosť- tvoja voľba“

          • Na Gymnáziu Pavla Horova, dňa 27.11.2019 uskutočnila akcia Správna voľba povolania „Tvoja budúcnosť- tvoja voľba“. Prezentačnej  výstavy stredných škôl Košického samosprávneho kraja sa zúčastnili žiaci deviateho ročníka našej školy. Žiaci sa oboznámili s rôznymi študijnými odbormi a profesiami, ktoré ponúkajú školy KSK. Organizátorom celého podujatia bol Košický samosprávny kraj v spolupráci s mestom Michalovce a Úradom prace, sociálnych veci a rodiny Michalovce, a Gymnázium P. Horova. Na výstave sa odprezentovalo 15 stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti KSK z Michaloviec, Sobraniec, Sečoviec, Moldavy nad Bodvou, Košíc a Strážskeho a zástupcovia zamestnávateľov. Novinkou bola súťaž pre žiakov ZŠ zostavená z otázok, na ktoré mohli žiaci nájsť odpovede pri prezentáciach  jednotlivých škôl. Ceny do losovania výhercov súťaže venoval Úrad KSK, Obchodná akadémia Michalovce a GPH Michalovce.

             

             

        • Náboj Junior
          • Náboj Junior

          • Poznáte súťaž Náboj Junior? Je to medzinárodná matematicko-fyzikálna súťaž pre štvorčlenné tímy žiakov druhého stupňa základných škôl a osemročných gymnázií, ktoré reprezentujú jednotlivé školy. Našu školu reprezentovali žiaci: Dominik Hrabčák (IX.A), Richard Komendant (VII.B), Martin Komendant (VII.B), Slavomír Tkáč (IX.A), a obsadili 17. miesto.  Blahoželáme reprezentantom a  prajeme veľa úspechov!

        • „Deň kariéry"
          • „Deň kariéry"

          • Mnohí dospeláci doteraz netušia, čo si so svojím životom počnú. Rozhodnutie mladých deviatakov o budúcnosti je preto oveľa ťažšie. Mať pätnásť, riešiť problémy s nechápavými rodičmi, kamarátmi, nešťastnými láskami a zároveň hľadať vhodnú strednú školu je nesmierne náročný proces. V snahe pomôcť naším žiakom IX.A a VIII.B triedy, kariérová poradkyňa pripravila „Deň kariéry", ktorý sa uskutočnil dňa 20.11.2019 v priestoroch našej školy. Svoju ponuku vzdelávacích programov prišli predstaviť tieto školy Gymnázium Pavla Horova, SOŠ technická, SOŠ sv. Cyrila a Metoda, Súkromné stredisko praktického vyučovania - BSH, Súkromná Hotelová akadémia - Dufincova, SOŠ obchodu a služieb, MICHATEK, Priemyselný park 1, Michalovce a Obchodná akadémia.  Žiakom boli poskytnuté užitočné informácie o možnosti štúdia  a novootvorených odboroch  na týchto školách.  Zástupcom škôl ďakujeme za prezentáciu.

        • Oznam o udelení voľna
          • Oznam o udelení voľna

          • Základná škola Budkovce na základe § 2 ods.1 pís. a) zákona 596/2003 Z.z. O štátnej správe v školstve a školskej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v platnom znení zastúpená riaditeľkou školy  Vám oznamuje, že:

            1. dňa  20.11.2019 - streda, poskytuje voľno žiakom 6., 7., ročníkov, 8.A  a špeciálnym triedam 5.Cš a 8.Cš z organizačných dôvodov podľa § 150 ods.5 zákona 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

            2. dňa 29.11.2019 – piatok, poskytuje voľno všetkým  žiakom z organizačných dôvodov podľa § 150 ods.5 zákona 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov.      

             

            .

             

        • Súťaž vo futsale
          • Súťaž vo futsale

          • Ako je už zvykom aj tento školský rok sme sa zúčastnili súťaže vo futsale žiakov základných škôl, ktoré sa konalo v Strážskom. Celkovo sa zišli štyri družstvá a my sme obsadili konečné 3. miesto. Oceňujeme snahu našich žiakov, že aj v menšom počte dokázali uhrať takýto výkon a naďalej budeme pokračovať v jeho zlepšovaní.

        • Testovanie 5
          • Testovanie 5

          • Pre žiakov 5. ročníka sa uskutoční celoslovenské testovanie zo slovenského jazyka a literatúry a matematiky. Testovanie sa uskutoční 20.11.2019 (streda). Bližšie informácie si môžete pozrieť na tejto stránke.

    • Kontakty

      • Základná škola Júlie Bilčíkovej, Budkovce 355, 072 15, okr. Michalovce
      • 056 6493126 056 6884511 mob: 0910 953876 IČO: 35542225 DIČ: 2021637046
      • Budkovce 355, 072 15 Budkovce Slovakia
      • 056 6493 529
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje