• Záujmové útvary v šk. roku 2019/2020
          • Záujmové útvary v šk. roku 2019/2020

          • V tomto školskom roku ponúkame tieto záujmové útvary:

            Robotický krúžok

            Matematický krúžok

            Šikovné ruky

            Hravé čítanie

            Futbalový krúžok

            Logico

            Lego staviteľ

            Biologický krúžok

            Usilovný mravček

            Piatacka angličtina

            Mladý hudobník

            Kocka

          • SVIEČKOVÝ POCHOD

          • Začiatok novembra patrí spomienke na všetkých, ktorí už nie sú medzi nami. Sviatok Všetkých svätých a Deň pamiatky zosnulých sa slávia na našom území už niekoľko storočí, pričom pôvodné zvyky spojené so sviatkami pretrvávajú až dodnes.

            Žiaci prvého stupňa v sprievode svojich pani učiteliek, navštívili určené miesta v obci a zapálením sviečok si uctili pamiatku zosnulých a v chvíľke ticha si spomenuli na tých, ktorí už medzi nami nie sú.

            Zapaľovanie sviečok na hroboch je pre katolíkov znakom nesmrteľnosti duší a Božieho milosrdenstva a sviečkovým pochodom si takto každoročne uctievame tieto sviatky.

        • Najkrajšia tekvica
          • Najkrajšia tekvica

          • Deti majú veľkú slávu  tekvice im krášlia školu.

            Auto, sova, kúzelník na mňa nemá veru nik.

            Pavúk robí pavučinu ,aby lapil mušku milú.“

            Takto sa medzi sebou rozprávali tekvice keď sa zatvorili  brány školy. A vôbec sa nemýlili pretože žiaci našej školy spolu s rodičmi sa zapojili  do súťaže o najkrajšiu tekvicu parádnicu.

            Súťaž sa konala od 7. 10. až do 11.10.

             Do súťaže sa zapojilo 26 žiakov ročníkov 1. – 4.

            Porota zostavená s učiteľov školy nemala veru ľahkú prácu nájsť  a určiť najkrajšiu tekvicu bolo náročné. Každá tekvica bola jedinečná, krásna a farebná , preto sa porota rozhodla takto:

            Za ťažkú prácu a kreativitu boli ocenení všetci súťažiaci sladkou odmenou.

            Za nápaditosť a jedinečnosť  boli ocenení títo  žiaci :

                    Kristínka Dvořákova IV.A

                                                                                         Lukáš Šaffo   I.A

                                                                                          Matúš Pešta I.A

                    Sofia Káľavská I.A

                         Dávid Kačo II.A

        • Wiczmándyho slovo
          • Wiczmándyho slovo

          • Piatok 11.10. 2019 bol v Budkovciach znova niečím výnimočný. Našu školu v rámci projektu História kráča s nami, ktorý sme začali v školskom roku 2010/11 a ktorého súčasťou sú Wiczmándyho slovo a Szirmayho výstava, poctili svojou návštevou i umeleckou divadelnou činnosťou naši partneri z Podstavovovej školy v Laszki (Poľsko), žiaci zo Základnej školy s materskou školou dr. Joklíka z českého Kyjova i učinkujúci zo Základnej školy s materskou školou zo Štiavnických Baní. Odprezentovali svoje verzie rozprávky Kocúr v čižmách a boli pritom naozaj originálni. To napokon potvrdili aj členovia poroty v zložení: Mgr. Lenka Šaffová, Ing. Ján Ihnát a zamestnanec Zemplínskeho osvetového strediska v Michalovciach  a člen Divadla pri fontáne Ján Hlaváč.  Hostia tu mohli vidieť aj výsledky ďalšieho projektu našej školy s názvom FAREBNÝ SVET ĽUDÍ. Žiaci našej školy predviedli  dynamické tance a piesne rómskeho etnika, ale vypočuli sme si aj známe pesničky z Poľska, Čiech i naše rýdzo slovenské piesne. Akcia bola vydarená a dúfame, že spolupráca s partnerskými školami bude naďalej pokračovať.

        • Škola v prírode
          • Škola v prírode

          • Štvrtý septembrový týždeň vymenili naši tretiaci a štvrtáci školské lavice za školu v prírode a strávili šesť nezabudnuteľných dní v krásnom prostredí Liptova. Navštívili zaujímavé miesta a stretli dobrých ľudí. Vyrazili si mincu v mincovni v Liptovskom Jáne, nadýchali sa zdravého vzduchu v Demänovskej jaskyni Slobody, navštívili dom, v ktorom vyrastal Milan Rúfus, prešli sa Kvačanskou dolinou, kde videli jediný funkčný vodný mlyn na Slovensku. Dni ubehli ako voda, ale milé spomienky zostali.

        • Nové  skúsenosti a zážitky z hosťovania  na partnerskej škole v Satu Mare
          • Nové skúsenosti a zážitky z hosťovania na partnerskej škole v Satu Mare

          • Počas jedného školského roka sa  6 učiteľov zo Základnej školy Júlie Bilčíkovej v Budkovciach zúčastnilo hosťovania  na našej projektovej partnerskej škole  Liceul  Teoretic German Johann Ettinger v Satu Mare.  Bola to pre každého výzva, skúsenosť a obohatenie sa o nové poznatky, keďže  všetci takéto hosťovanie na zahraničnej školy absolvovali po prvýkrát.  Museli sa popasovať s jazykom, inou kultúrou, zvykmi a časovým posunom.

            Každý z učiteľov  sa vracal  z partnerskej školy v Rumunsku plný nových dojmov, zážitkov, nových poznatkov  ale hlavne všetci sme sa zhodli na tom, že osobná skúsenosť zažiť a byť súčasťou kolektívu školy je nenahraditeľná a mal by si ju vyskúšať každý učiteľ. Z hosťovania na škole, ktorá spája základnú a strednú školu  si každý z nás odniesol mnoho nových dojmov, ale aj praktických skúsenosti. Zažili sme vyučovanie od prvej triedy až po maturitné ročníky.  Počas troch dní hosťovania sme zažili trochu iný spôsob vyučovania, žiaci v Rumunsku majú na rozdiel od našich  žiakov  60 minútové vyučovacie hodiny a vôbec im to nevadí.  Na rozdiel od našich žiakov sa pred vstupom do triedy nemusia prezúvať. Jednu novinku z Rumunska prevzala aj naša škola a tou je, že žiaci  pred začiatkom vyučovania odovzdajú do triedneho boxu svoje mobilné telefóny.

            Okrem nasávania nových poznatkov  si učitelia všímali ich metódy a pracovné materiály, ktoré potom tvorili základ pri vypracovaní 10 pracovných listov, ktoré rozvíjajú reč, logické myslenie a pomáhajú žiakom pri učení sa. Tieto pracovné listy sa používajú na 1.stupni u nás ale aj na partnerskej škole v Satu Mare.

            Vďaka  Národnej agentúre SAAIC  vznikli nové pracovné materiály a  učitelia mali možnosť hosťovať na partnerskej škole v Satu Mare.

             

        • Oznam pre rodičov
          • Oznam pre rodičov

          • ZŠ Júlie Bilčíkovej, Budkovce 355 oznamuje rodičom, že je možné odhlásiť deti z obedu najneskôr do 8.00 hod. ráno v deň, keď dieťa chýba v škole.

            Odôvodnenie:

            Vedenie školy vynaložilo maximálne úsilie, aby vyhovelo rodičom a zjednodušilo odhlasovanie z obedov. Ak dieťa ochorie a nemôže prísť do školy, rodič ho môže odhlásiť aj v daný deň do 8.00 hod. na telefónnom čísle 056/64 93 529 alebo na tel. čísle školy (te. ústredňa)- 056/64 93 126.

        • Začiatok školského roka
          • Začiatok školského roka

          • Slávnostný začiatok školského roka 2019/2020 sa uskutoční dňa 2.9.2019 (pondelok) na školskom dvore so začiatkom o 9.00 hod. 

        • Slávnostné ukončenie školského roka 2018/2019
          • Slávnostné ukončenie školského roka 2018/2019

          • 28. jún- pre všetkých žiakov bol tento dátum magický. Bol to deň, kedy v školskom roku 2018/2019 prišli do školy poslednýkrát. Tradične, záver školského roka je slávnostnou udalosťou na školskom dvore, kde sa stretli všetky triedy. Rozlúčili sme sa s našimi deviatakmi, ktorých od budúceho roka čaká stredná škola a množstvo nových kamarátov a zážitkov. Zároveň boli ocenení naši reprezentanti- žiaci, ktorí po celý rok súťažili v rôznych oblastiach  a my sme na nich a ich výkony patrične hrdí. Po odovzdaní vysvedčení si mohli žiaci vychutnať začiatok letných dvojmesačných prádznin. 

            Želáme Vám príjemné letné prázdniny a tešíme sa na Vás v septembri. 

        • Zaslúžená odmena VI.B
          • Zaslúžená odmena VI.B

          • S koncom školského roka prichádza aj čas školských výletov, ktoré sú odmenou za celoročnú prácu a úsilie, ktoré vynaložili žiaci v škole.

            Tento rok sa žiaci VI.B vydali spoznávať ZOO v Košiciach a nevynechali ani Dinopark. Na jednom mieste tak stretli nádherné živé zvieratá a spoznali aj vyhynuté druhohorné tvory. V 3D kine sa preniesli do sveta dinosaurov a dozvedeli sa nové poznatky o histórii našej planéty. Spokojné tváre a úsmev na perách svedčili o tom, že výlet sa aj napriek búrke, ktorá nás v Košiciach zastihla, vydaril.

            Tr. učiteľka Mgr. Šaffová

          • Z Budkoviec k Dunaju...

          • Aj takto by sa dala nazvať exkurzia, ktorú absolvovali žiaci VII.B v dňoch 19.-20 júna. Po dlhej ceste vlakom vystúpili v hlavnom meste a začali svoju poznávaciu jazdu- od Starého mesta, cez promenádu popri Dunaji, Slavín a ukončili tento deň spoločnou fotkou pred NR SR  a hradom. Výhľad bol naozaj nádherný, o čom svedčí viacero fotiek. Pozreli si aj novovybudovanú záhradu pri hrade. Ďalší deň zavítali do vedeckého centra pre mládež, Aurélia, ktoré bolo veľmi zaujímavé. Prehliadka začala laserovou šou a potom si mohli žiaci jednotlivé exponáty z oblasti chémie, fyziky, matematiky vyskúšať. Azda najzaujímavejšia bola simulácia jazdy autom, stanovištia na postreh či levitácia predmetu. Táto exkurzia bola poučná, no zároveň si každý prišiel na to svoje. 

        • ŠKOLSKÝ VÝLET BRICKLANDIA KOŠICE
          • ŠKOLSKÝ VÝLET BRICKLANDIA KOŠICE

          • Žiaci prvého stupňa pod dozorom svojich pani učiteliek navštívili 17. júna v nových atraktívnych priestoroch v Košiach výstavu z lego kociek s názvom BRICKLANDIA. Výstava pozostáva z viac než 250 000 kociek LEGO stavebnice a obsahuje rôzne obľúbené scenérie. Naši žiaci v rámci výstavy absolvovali aj LEGO aktivity v herniach: vytváranie LEGO mozaík, LEGO zóna pre rýchlych staviteľov, stavanie s veľkými fun blokmi. Zábavné dopoludnie sme ukončili prechádzkou mestom, pochutili sme si na zmrzline a oddýchli pri fontáne. Prežili sme pekný deň, školský výlet sa nám vydaril a zostávajú nám pekné spomienky.

        • Plavecký výcvik
          • Plavecký výcvik

          • Aj v tomto školskom roku naša základná škola organizovala základný plavecký výcvik, ktorý sa konal v druhej polovici júna v rozsahu 20 vyučovacích hodín. Zúčastnilo sa ho 19 žiakov, ktorí sa rozdelili do skupín. Začiatočníci sa učili dýchanie do vody a splývanie. Pokročilí  zlepšovali svoje schopnosti a zručnosti v jednotlivých plaveckých spôsoboch- kraul, prsia a znak. Tento plavecký výcvik hodnotíme za vynikajúci, keďže  každý žiak sa stal plavcom.

        • Oznam
          • Oznam

          • Od 12.6.2019 (streda) sa z dôvodu vysokých teplôt ruší 6. vyučovacia hodina až do odvolania.

          • Exkurzia- Dukla, Svidník

          • Spoznávať históriu našej vlasti nás veľmi baví, najmä ak môžeme vymeniť učebnice za zaujímavú exkurziu  po stopách svetových vojen. Preto sme 3.5.2019 navštívili Vojenské historické múzeum – Múzejné oddelenie Svidník, ktoré mapuje udalosti svetových vojen v rokoch  1914 – 1945. Začali sme prehliadkou vývoja zbraní a bojovej techniky, autentickými zábermi z bojových operácií v Karpatoch  na prelome  rokov 1914- 1915 a priebehu Karpatsko–duklianskej operácie  a oslobodzovania územia  východného Slovenska v rokoch 1944-1945. V Centrálnej expozícii sme si prezreli množstvo fotografií, písomností, dobových zbraní, uniforiem i predmetov každodennej potreby zachovaných zo spomínaného obdobia. Pri Pamätníku sovietskej armády Svidník  a na vojenskom cintoríne Dukla sme vzdali úctu padlým vojakom.  Náš obdiv k odvahe vojakov striedala úzkosť  z utrpenia, ktoré vojna spôsobila im a ich rodinám.  Nemali by sme zabúdať na dôsledky, ktoré so sebou prináša, aby sa nikdy nezopakovala.

          • Súťaž Puškinov pamätník v Lučenci

          • V Lučenci sa pri príležitosti osláv 220. výročia narodenia A. S. Puškina uskutočnila žiacka súťaž v prednese ruskej poézie a prózy Puškinov pamätník. Celoslovenské kolo sa uskutočnilo 14. mája v Divadle B. S. Timravy. Do súťaže sa prihlásilo 42 recitátorov, z ktorých najlepších ocenili v lučeneckej Arene. Súťaž sa vďaka iniciatíve PaedDr. Augustína Čisára, tiež za podpory mestského úradu v Lučenci a vlády mesta Petrohrad koná už piaty rok. Tento rok našu školu reprezentovali dve žiačky – Alexandra Pavlovová ( 5.B) a Sofia Drožetská ( 7.B). Naše dievčatá podali dobrý výkon v konkurencií 26 súťažiacich v prednese ruskej poézie, a získali nezabudnuteľné zážitky a skúsenosti.

            Chcem sa poďakovať dievčatám aj ich rodičom, ktorí ich v tom podporovali.

            S.Glosarová – učiteľka ruského jazyka

    • Kontakty

      • Základná škola Júlie Bilčíkovej, Budkovce 355, 072 15, okr. Michalovce
      • 056 6493126 056 6884511 mob: 0910 953876 IČO: 35542225 DIČ: 2021637046
      • Budkovce 355, 072 15 Budkovce Slovakia
      • 056 6493 529
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje