• Klub Kamoš, Kamoško
          • Klub Kamoš, Kamoško

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            v tomto školskom roku Vám opätovne ponúkame možnosť využiť činnosť popoludňajších klubov Kamoš a Kamoško. Hlavným zmyslom týchto klubov je pomoc našim žiakom pri vypracovaní domácich úloh, príprave na vyučovanie formou konzultácií s pedagogickými zamestnancami napr: pri vypracovaní poznámok do zošita; pomoc pri osvojovaní si poučiek a poznámok; pri opakovaní prebratého učiva a pod. Klub Kamoško je určený žiakom 1.stupňa, klub Kamoš pre žiakov 2.stupňa. Kluby sú umiestnené v pavilóne J.Murgaša v triede 3.Cš a 5.B.

            Pedagogický dozor v kluboch budú vykonávať asistenti našej školy od pondelka do štvrtka v tomto čase:

            klub Kamoško:

            PON – 13:00 – 14:30

            UT – 12:30 – 14:00

            STR – 13:00 – 14:30

            ŠTV  - 13:00 – 14:30

            klub Kamoš: 

            PON – 13:30 – 15:00

            UT – 13:30 – 15:00

            STR – 13:30 – 15:00

            ŠTV – 13:30 – 15:00

            Klub Kamoš a Kamoško nie sú určené pre žiakov, ktorí navštevujú školský klub detí.

        • Ponuka záujmových útvarov v šk. roku 2022/23
          • Ponuka záujmových útvarov v šk. roku 2022/23

          • Volejbal – Mgr. V.Krákovská – pre žiakov 5 . – 7.roč. – termín: podľa dohody

            Zemepisná posilňovňa – Mgr. A.Vaľová -  pre žiakov 5. a 6.roč. – termín:  STR

            Hudobník 1 – Mgr. E.Vagaská – pre žiakov 1.stupňa – termín: UT

            Hudobník 2 – PaedDr. O.Sabolová – pre žiakov 2.stupňa – termín: UT a ŠTV

            Spevácky zbor - PaedDr. O.Sabolová – pre žiakov 2.stupňa – termín: STR

            Mladý záchranár – Bc. M.Szabó – pre žiakov 2.stupňa – termín: podľa dohody

            Knihomole – Mgr. E.Forgáčová – žiaci 4.roč. – termín: STR

            Jazykovedko – PaadDr. Kaľavská Patzová – žiaci 2.stupňa – termín: UT alebo ŠTV (podľa dohody)

            Šikovníček – Mgr. A.Červeňáková – dievčatá z 2.roč. – termín: UT

            Lego staviteľ – Mgr. A.Červeňáková – chlapci z 2.roč. – termín: UT

            Volejbal – Mgr. D.Gábor – pre žiakov 8. a 9.roč. – termín: podľa dohody

            Robotický krúžok – Mgr. D.Gábor – pre žiakov 6. – 8.roč. – termín: podľa dohody

            Hravá ruština – p.Glosárová – pre žiakov 2.stupňa – termín: podľa dohody

             

        • Úspech na krajskom festivale Rómska pieseň 2022
          • Úspech na krajskom festivale Rómska pieseň 2022

          • Ak ste si mysleli, že rómska kultúra upadá, tak vás presvedčíme, že veru nie. Presvedčili sme sa o tom na krajskom festivale Rómska pieseň v Košiciach, kde hlavným organizátorom je Matica slovenská a Súkromné hudobné a dramatické konzervatórium na Požiarnickej 1.

            Žiaci súťažili v troch kategóriách – sólo spev dievčatá 4. – 8. ročník ( 8 súťažiacich), sólo spev chlapci 4. – 8. ročník a zborový spev. Našu školu reprezentovali  Anabela Geciová VIII.A a Jozefína Horváthová VI.A v kategórii sólo spev dievčatá a obe získali krásne umiestnenia – Anabela v zlatom a Jozefína v striebornom pásme.

            Okrem   súťaženia sme si vychutnali spev speváckeho zboru zo ZŠ Ľudmily Podjavorinskej Luník 9 Košice – boli skvelí. Tiež sa  nám predviedol Orchester Súkromného hudobného a dramatického konzervatória Požiarnická 1  Košice a zdvihol všetkých zo stoličiek.

            Anabela s Jožkou predviedli krásny výkon a zaslúžene sa umiestnili tak vysoko. Blahoželáme a držíme palce pri ďalších vystúpeniach. 

            Musíme konštatovať, že aj médiá sa veľmi pochvalne vyjadrovali  o tomto festivale. Pochvalné články a aj viacero fotografií si môžete pozrieť na týchto linkoch:

            https://skolske.sk/clanok/59581/romska-piesen--kosice-2022-mala-vynikajucu-uroven

            https://shdkke.edupage.org/

        • ZBER PAPIERA
          • ZBER PAPIERA

          • Od 19.9. do 30.9.2022 sa uskutoční zber papiera. Odovzdať ho môžete ráno od 7:30 do 7:55 alebo poobede od 13.00-14.30. Zbierame: zviazané noviny, časopisy alebo papiere. Nezbierame kartón.

             

        • Slávnostné otvorenie školského roka
          • Slávnostné otvorenie školského roka

          • Dňa 5.9.2022 (pondelok) sa uskutoční slávnostné otvorenie školského roka so začiatkom o 8.00 hod na školskom dvore a predpokladaným ukončením o 10.00 hod. Každý žiak predloží Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti.

            Vyhlásenie o bezpríznakovosti nájdete tu

        • Stránkové hodiny počas letných prázdnin
          • Stránkové hodiny počas letných prázdnin

          • Počas letných prázdnin v júli a auguste sú stránkové hodiny v týchto časoch:

            Pondelok          8.00 hod. - 12.00 hod.

            Utorok              8.00 hod. - 12.00 hod.

            Streda               8.00 hod. - 12.00 hod.

            Štvrtok              8.00 hod. - 12.00 hod.

            Piatok                8.00 hod. - 12.00 hod.  

        • Záver školského roka
          • Záver školského roka

          • Posledný júnový deň sme sa lúčili so školským rokom 2021/22. Na školskom dvore, ako to už býva zvykom, sa nám prihovorili deviataci. Po dojímavom príhovore im mladší spolužiaci pripravili prekvapenie v podobe pesničky na rozlúčku.Tento rok bol bohatý na súťaže a olympiády, ktorých sa zúčastňovali aj žiaci našej školy pod vedením svojich učiteľov.  Ocenení boli nielen pochvalou riaditeľky školy, ale aj zaujímavou knižkou a potleskom od spolužiakov.  Triedne učiteľky (pre 1. až 4. ročník) odmenili úspešných riešiteľov medzinárodnej súťaže Matematický klokan a  Všetkovedka  diplomom  a malou pozornosťou . Po odovzdaní vysvedčení sa už žiaci nevedeli dočkať svojich vytúžených letných prázdnin- dní oddychu a zábavy.

            Milí žiaci, prajeme Vám leto plné dobrodružstiev, kamarátov a tešíme sa na Vás opäť v škole dňa 5.septembra 2022.

        • Letné prázdniny
          • Letné prázdniny

          • Dňom 1. júla 2022 začínajú letné prázdniny, ktoré trvajú do 31. augusta 2022. V škole Vás privítame dňa 5. septembra 2022 (pondelok). Prajeme Vám dni plné zážitkov!

        • Výzva „DLAŇ DOKORÁN“
          • Výzva „DLAŇ DOKORÁN“

          • Konať dobro je veľmi dôležité. Nielen vo svete dospelých, ale aj v tom detskom. Presvedčili sme sa o tom, keď sme čítali o dobrých skutkoch detí z celého Slovenska v Detskom čine roka. Ku koncu školského roka sme reagovali na výzvu ZŠ s MŠ Trakovice a vytvorili reťaz dobrých skutkov, ktorá mala 17,1m. Celkovo na Slovensku do výzvy zapojilo  160 škôl a reťaz detských dobrých skutkov  merala 3 920 m. Ďakujeme, že sa ľudskosť a nezištnosť nevytratila úplne z našich životov.

        • Prijatie žiakov starostom obce
          • Prijatie žiakov starostom obce

          • Túto aktivitu realizuje riaditeľstvo našej školy v spolupráci so starostami obcí školského obvodu- Budkovce, Dúbravka, Malé Raškovce, Zemplínske Kopčany, Slavkovce, Sliepkovce a Hatalov. Žiaci sú oceňovaní v rôznych oblastiach- v učení, v správaní, aktivity v triede,  za snahu zlepšiť svoje výsledky. Tohtoročné Prijatie starostom obce sa uskutočnilo 23.6.2022 a naši žiaci si odniesli pamätný list a darček. Kultúrny program potešil nielen ocenených žiakov, ale aj starostov či starostky obcí. Oceneným žiakov blahoželáme!

        • Memoriál Štefana Nadzama
          • Memoriál Štefana Nadzama

          • V pondelok 20.06.2022 na našej škole prebehol Memoriál Štefana Nadzama v malom futbale. Memoriál sa koná každý rok, v posledných dvoch rokoch sa však kvôli epidemiologickej situácii spojenej s COVID-19  neuskutočnil. Turnaja sa tradične zúčastnili družstvá zo Strážskeho a domácich Budkoviec. Tretie družstvo zo Zalužíc sa nezúčastnilo. Domáce družstvo zvíťazilo nad Strážskym  8:5. Náš futbalista- Damián Geci dostal cenu „Najlepší hráč turnaja“ a náš najmladší hráč ,Marián Pavlov, získal cenu „Jubilejný dres Igora Žofčáka".

            Budkovce  hrali v zostave:

            1. Tokár Branislav
            2. Tokár Róbert
            3. Geci Damián
            4. Pavlov Peter
            5. Pavlov Marián
            6. Belej Adam
        • Športový deň
          • Športový deň

          • Osláviť Deň detí ako sa patrí! Týmto heslom sme žili 13. júna, keď si naši žiaci užili zábavné športové aktivity do sýtosti.  Mladší žiaci si zahrali piškvôrky v tímoch, snažili sa pomocou vankúšov dostať z jedného ostrova na druhý či v dvojiciach čo najrýchlejšie prejsť so zaviazanými nohami. Starší žiaci si zmerali svoje sily v hode na basketbalový kôš, v presnosti streľby do futsalovej brány či hodu kriketkou. Zavŕšením tohto dopoludnia bolo tanečné vystúpenie Miroslava Žilku, ktorý vystupuje pod umeleckým menom „Bruise“. Roztancoval celú školu a veríme, že svojím umením potešil všetkých zúčastnených.

        • Po stopách majstra slova
          • Po stopách majstra slova

          • Klasici slovenskej literatúry sa zväčša netešia popularite medzi mladými ľuďmi a učiteľov stojí veľa síl, nadchnúť žiakov k poznávaniu ich životov a tvorby. Pavol Országh Hviezdoslav je jedným z autorov, ktorý  potrápil nejedného žiaka pred katedrou či zeleným stolom. Vraví sa, že raz vidieť je lepšie ako stokrát počuť. Preto sme sa rozhodli tohto nášho velikána priblížiť žiakom siedmeho ročníka netradičnou formou – putovaním na miesta, kde žil a tvoril.

            Orava nás privítala slnečným počasím, vzduchom voňavým po nedávnom daždi a zelenými horami, z ktorých miestami vytŕčali mohutné bralá. Začínali sme tušiť, čím očarila nejedného básnika či maliara.

            Náučným chodníkom, ktorý miestni ľudia nazývajú aj  Hviezdoslavovou alejou, sme dorazili k nenápadnej hájovni, ktorá stojí učupená pod tristopäťdesiat ročnou lipou. Idylické miesto v lone oravskej prírody pod majestátnou Babou horou bolo inšpiráciou k dielu Hájnikova žena. V hájovni sa nachádza literárna expozícia venovaná práve tomuto dielu. 

            V sobotu sme naše putovanie zavŕšili v Dolnom Kubíne. Mesto, v ktorom Pavol Országh Hviezdoslav žil, tvoril a zomrel, dýcha jeho odkazom dodnes. Múzeum Pavla Országha Hviezdoslava je plné kníh, rodinných fotografií, osobných predmetov a výtvarných umeleckých diel, ktoré súvisia s jeho tvorbou. Zaujímavé rozprávanie pani sprievodkyne múzea nás obohatilo aj o informácie, ktoré by sme na internete ťažko našli.

            Všetky poznatky, ktoré žiaci počas troch dní nadobudli, nepadnú do zabudnutia. Siedmaci pripravili malú školskú konferenciu, na ktorej predstavili nášho velikána svojim spolužiakom tak, ako ho spoznali oni.

            Mgr. Erika Forgáčová

        • Ukončenie šk. roka 2021/22
          • Ukončenie šk. roka 2021/22

          • Oznamujeme rodičom a žiakom školy, že slávnostné ukončenie školského roka bude 30.6.2022 (štvrtok) o 8.00 hod. na školskom dvore. 

            Po krátkom programe z dôvodu ohlasovaných vysokých teplôt  sa predpokladá ukončenie činnosti pre žiakov najneskôr o 9.30 hod.

            Prosíme, aby ste si zabezpečili odchod žiakov domov.

        • Škola v prírode Závažná Poruba - Chata Opalisko
          • Škola v prírode Závažná Poruba - Chata Opalisko

          • V termíne od 30.5. do 03.6.2022 sa 39 žiakov druhého, tretieho,  štvrtého ročníka a 5 pedagógov zúčastnilo Školy v prírode v Závažnej Porube.

                  Spoznali sme krásu Nízkych Tatier a prekrásne okolie Liptovského Mikuláša. Nahliadli do Stanišovskej jaskyne, ktorá je známa tým, že patrí medzi najstaršie  na Slovensku a nie je elektrifikovaná. Chvíľami si žiaci pripadali ako baníci a výskumníci, pretože mali na hlavách čelovky. Skúsili sme si aj ťažkú prácu razičov mincí v neďalekej Mincovničke. Oboznámili sa s históriou výroby mincí a vlastnoručne skúsili dúchať kováčske mechy.  V Liptovskom Jáne  na vlastné oči uverili, že voda vyviera spod zeme. Lieči kožné a reumatické choroby. Žiaci spoznali blahodárne účinky tohto prameňa.  V parku Mini Slovensko videli 15 unikátnych stavieb Slovenska. S úžasom sledovali elektrickú železnicu. Nezľakli sa ani túry na Sedlo, kde sa stúpalo do strmých prevýšenín. Ich pľúca dostali zabrať, aby prijímali čistučkú vôňu lesa a čerstvý horský vzduch. Na   nenáročných  turistických prechádzkach do blízkeho okolia  sme stretli stádo ovečiek s pastierom a jeho zvieracími pomocníkmi.  V uzavretej obore ich očarili srnky, sŕňatá a Daniele. S údivom sledovali plaziaceho  sa hada, spoznávali faunu a flóru regióna Liptov.

                 Navštívili sme rodičovský dom Milana Rúfusa a pani Danka – sprievodkyňa, nám pútavým a precíteným prednesom priblížila a porozprávala o jeho živote a tvorbe. Súčasťou tejto prehliadky je hrob Milana Rúfusa na cintoríne v Závažnej Porube. Náhrobný kameň je otočený smerom k vrcholu Poludnica, kde čerpal námety na svoju literárnu tvorbu. Nechýbali však ani popoludňajšie súťaže  s názvom Chránim, chrániš, chránime, Dopravný kvíz , výroba karnevalových škrabošiek, diskotéka, aktivity a pobyty na čerstvom vzduchu. Podvečerný oddych sme si spríjemnili spevom. Plní zážitkov a nových vedomostí zo Školy v prírode sme sa šťastne vrátili domov s krásnymi spomienkami a neopísateľnými pocitmi.

                 Veríme , že sa tam ešte vrátime, lebo Nízke Tatry sú prekrásne a my Slováci sme na ne právom pyšní.

        • Volejbalový turnaj
          • Volejbalový turnaj

          • V máji na škole prebehol turnaj vo volejbale žiakov 9.A, 9.B triedy a výberu 8 ročníka. Každý utorok žiaci hrali každý s každým. Výsledky turnaja sú takéto:

            1.miesto – výber 8 ročníka

            2. miesto – 9.A trieda

            3. miesto – 9.B trieda

        • Športový deň- Veľké Kapušany
          • Športový deň- Veľké Kapušany

          • Dňa 27.5.2022 sa žiaci našej školy zúčastnili Športového dňa na Gymnáziu vo Veľkých Kapušanoch. Súťažilo 6 škôl  v 9 disciplínach. 

            Naši žiaci získali nasledovné umiestnenia:

            -volejbal- 1. miesto

            - skok do diaľky -3. miesto (Dobranský)

            - hod na kôš - 1. miesto (Dobranský)

            - stolný tenis - 2. miesto (Antušová)

            - stolný futbal- 3. miesto (Dobranský, Tačarová)

            - stolný hokej- 2. miesto (Tačarová)

            - vrh guľou - 2.miesto (Antušová), 3. miesto (Čurma).

            Celkovo sme obsadili 1. miesto a dostali putovný pohár riaditeľa školy. 

             

             

        • Farebný týždeň
          • Farebný týždeň

          • Milí žiaci!

            Ak sa poobzeráte vôkol seba, určite si všimnete, že náš svet je pestrý, farebný. Viete si predstaviť svet bez farieb? Bol by smutný, jednotvárny. Aby sme si aj my v škole spestrili život, rozhodli sme sa, že od 23. 05. do 27. 05. 2022 bude v našej škole prebiehať Farebný týždeň. Je to týždeň, počas ktorého sa každý deň nosí iná farba oblečenia. Začneme v pondelok modrou farbou, ktorá symbolizuje vodu. Rozpis farieb na jednotlivé dni nájdete na plagáte vo svojej triede. Už teraz sa tešíme na dni plné farieb.





    • Kontakty

      • Základná škola Júlie Bilčíkovej, Budkovce 355, 072 15, okr. Michalovce
      • 056 6493126 056 6884511 mob: 0910 953876 IČO: 35542225 DIČ: 2021637046
      • Budkovce 355, 072 15 Budkovce Slovakia
      • 056 6493 529
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje