• „Zaslúžená odmena - Pizza párty“
          • „Zaslúžená odmena - Pizza párty“

          • V mesiaci december sa uskutočnila súťaž o najkrajšie vyzdobenú triedu s vianočnou tematikou. Žiaci svojím nasadením a kreativitou priniesli vianočnú náladu celej škole. Za ich vynaloženú námahu im patrila aj náležitá odmena, ktorou bola pizza párty. Svoju pizzu si vychutnali tieto triedy:

            I. stupeň:  II.A, I.A, III.B

            II. stupeň: VIII.A, VIII.B, VII.B, V.A

             

            Všetkým zúčastneným ďakujeme a už teraz sa tešíme na ďalšie súťaže a aktivity.

             

            Váš školský parlament

        •  Lyžiarsky výcvik 2023
          • Lyžiarsky výcvik 2023

          • Po dvoch kovidových rokoch sa našej škole podarilo zorganizovať lyžiarsky výcvik, ktorý sa uskutočnil od 30.1.2023 do 3.2.2023. Žiaci 2.stupňa si užili 5 dní plných lyžovania v krásnom prostredí lyžiarskeho strediska Ždiar Strednica  a vytvárania kamarátskych vzťahov v hoteli Crocus v Kežmarských Žľaboch, kde boli ubytovaní spoločne so žiakmi a pedagógmi Základnej školy v  Bežovciach ako hlavným organizátorom lyžiarskeho kurzu. Po úvodnom preverení lyžiarskych schopností inštruktori rozdelili žiakov do 2 družstiev – začiatočníkov a mierne pokročilých.  Výcvik prebiehal podľa určeného denného harmonogramu s cieľom  naučiť žiakov základné lyžiarske techniky zjazdového lyžovania, osvojiť si lyžiarsku abecedu a naučiť sa bezpečnému správaniu na zjazdovkách. Na konci výcviku naši učitelia konštatovali, že všetci  žiaci tieto činnosti splnili na výbornú a vysoko ocenili ich vzorné správanie počas presunov autobusom, pobytu v hoteli a boli vďační  najmä  za nadviazanie nových kamarátskych vzťahov našich žiakov a žiakov partnerskej školy z Bežoviec. Spoločne si tak užili pravú tatranskú zimu a prežili nádherný týždeň v prírode s kamarátmi a úžasným športom – lyžovaním.

             

        • Ako vždy -  prišli, videli, zvíťazili !
          • Ako vždy - prišli, videli, zvíťazili !

          • Dňa  9.02.2023 sa konalo krajské kolo súťaže Ruské slovo tradične na ZŠ  Teodora Jozefa Moussona v Michalovciach.

            Našu školu reprezentovali: dlhoročná reprezentantka Alexandra Pavlovová (IX.B)  v kategórii sólo spev a debutantka Ivana Sabolová (VIII.A), ktorá  reprezentovala našu školu v dvoch kategóriách – poézia a próza.

            Naše dievčatá boli ako vždy skvelé. Svojím nasadením a výkonmi dokázali zdolať  súperov z celého kraja – aj z elitných michalovských škôl, ktoré sú vždy na prvých stupňoch tejto súťaže nielen na krajskom, ale aj na celoslovenskom kole, a to škola Teodora Jozefa Moussona a VI. ZŠ, kde sa ruský jazyk  vyučuje už od 3. ročníka (na našej škole len od 7.ročníka).

            Alexandra Pavlovová (IX.B)  v kategórii sólo spev bola perfektná a obsadila skvelé 2.miesto. Ivana Sabolová (VIII.A) v kategórii poézia tiež obsadila skvelé 2.miesto a v kategórii próza svojim výkonom presvedčila porotu, že je v tejto kategórii najlepšia a udelila jej 1. miesto.  Ivana bude bojovať ďalej za seba a našu školu na celoslovenskom kole v Košiciach, ktoré sa bude konať  17.02.2023. Budeme jej držať  palce, aby sa umiestnila aj v tomto kole čo najvyššie.

            Touto cestou  ďakujeme rodičom a p. učiteľke O.Sabolovej, ktorá  sa podieľala na hudobnej príprave žiačky. Jazykovej zložke sa venovala p. učiteľka S.Glosarová.  Dievčatám blahoželáme a zároveň držíme palce!

             Vaše p. učiteľka S.Glosarová a p. učiteľka O.Sabolová

             

             

        • Správna voľba povolania
          • Správna voľba povolania

          • Po viac ako trojročnej prestávke sa 9.februára 2023 v priestoroch športovej haly GPH uskutočnila prezenčná výstava stredných škôl michalovského a sobraneckého okresu s názvom Správna voľba povolania – študuj v kraji a bola predovšetkým určená žiakom ôsmeho a deviateho ročníka.  Na tejto skvelej akcii sa zúčastnili aj naši deviataci, veď práve oni stoja pred jedným z ich najdôležitejším rozhodnutím. Ako Pascal povedal“ Voľba povolania je jednou z najdôležitejších volieb v živote človeka“.  Vybrať si správnu strednú školu a správny odbor je veľmi dôležitý krok, a práve pri ich rozhodnutí im mala táto prezenčná výstava stredných škôl pomôcť.  Veď je známe, že raz vidieť je oveľa viac ako stokrát počuť a popritom stretnúť starých kamarátov, či spolužiakov je o to krajšie. Osobná skúsenosť je aj tak najlepšia.  Po výstave stredných škôl, sme si bližšie pozreli aj priestory Gymnázia Pavla Horova, v zábavnom dejepise sme zablúdili do Napoleonových bitiek a z minulosti nás vytrhla virtuálna realita a zábavná matematika. Tak už len dúfať, že tí naši deviataci sa správne rozhodnú a svoju voľbu nebudú ľutovať, avšak dnes máme už máme aj iné možnosti a  to, čo nestihneme za mlada, kľudne môžeme dobehnúť aj na staré kolená a to štúdiom na univerzite tretieho veku.   

        • Valentínska pošta
          • Valentínska pošta

          • Pretože sa blíži sviatok sv. Valentína, členovia školského parlamentu sa Vám hlásia s „Valentínskou poštou“.

            Chcete potešiť pozdravom a prianím svojich spolužiakov a učiteľov? Ak áno, svoju „valentínku“  vhoďte do pripravenej schránky. Nezabudnite uviesť meno a triedu adresáta, aby sa váš odkaz dostal do správnych rúk. Svoje pozdravy môžete vhadzovať do schránky od pondelka 13.2. do utorka 14.2.  do 10. 00 hodiny.

            Tešíme sa na vaše pozdravy a možno aj zaľúbené úsmevy.... heartsmiley

        • Školský podporný tím
          • Školský podporný tím

          • Dávame Vám do pozornosti našu sekciu- Školský podporný tím. Nájdete tu odpovede zo Schránky dôvery a najnovší článok o úzkosti a strachu. Priamy odkaz na sekciu tu

        • FRIVALDSKÉHO PRÍRODOVEDNÁ ILUSTRÁCIA – DVOJITÉ VÍŤAZSTVO
          • FRIVALDSKÉHO PRÍRODOVEDNÁ ILUSTRÁCIA – DVOJITÉ VÍŤAZSTVO

          • Usporiadateľ: Základná umelecká škola Rajec v spolupráci s mestom Rajec

            Hlavným cieľom a zámerom celoslovenskej súťaže je podporiť u žiakov a študentov záujem o prírodovedeckú ilustráciu. Tento druh ilustrácie má u nás hlbokú tradíciu a cieľom súťaže je povzbudiť mladú generáciu, aby sa v nej rozvíjala a napredovala, a dať možnosť talentovaným tvorcom prezentovať svoje diela na celoštátnom fóre. Súťaž je pomenovaná na počesť rajeckého rodáka, Jána Frivaldského, významného prírodovedca európskeho formátu. V 19. storočí bol  kustódom zoologických zbierok Národného múzea v Budapešti a členom korešpondentom Uhorskej akadémie vied. Rovnako bol aj členom  Kráľovskej uhorskej prírodovednej spoločnosti.

            Súťaž je rozdelená do dvoch hlavných tematických okruhov: Botanická ilustrácia a Zoologická ilustrácia. Do súťaže sme poslali prekrásne práce talentovaných žiačok 9.B triedy Lucie Harbuľákovej a Niny Antušovej. Nina sa zapojila do súťaže dvoma výkresmi a to: Zyrenthia Polyxena a Campanula Persicifolia a za každý získala 1.miesto v kategórii žiakov od 12 do 15 rokov v obidvoch okruhoch, čo sa nikomu inému zo súťažiacich nepodarilo. Bravo Ninka! Srdečne Ti gratulujeme a sme na teba právom hrdí. Ďakujeme za perfektnú reprezentáciu školy.

            Výstava ocenených prác prebieha v priestoroch Starej radnice na Námestí SNP v Rajci od 2.2. 2023 do 1.3.2023.

             

        • KARNEVAL
          • KARNEVAL

          • ZA OKNAMI SMIECH A TANEC,

            FAŠIANGOVÝ HARMATANEC.

            VEĽKÍ, MALÍ PEKNE V RADE,

            PREDSTAVIA SA V PROMENÁDE.

            Obľúbený KARNEVAL sa v našej škole konal aj tento rok v piatok 27. 1. 2023. Tanec, smiech, zábava a súťaže nechýbali a vytvorili príjemnú atmosféru v našich triedach. Zážitkové karnevalové učenie si žiaci prezlečení v krásnych maskách veľmi užili. Karneval nám spestril vyučovanie a urobil pomyselnú bodku za 1. polrokom.

        • Oznam o prerušení vyučovania
          • Oznam o prerušení vyučovania

          • Riaditeľstvo Základnej školy Júlie Bilčíkovej v Budkovciach oznamuje žiakom a zákonným zástupcom školy, že v dňoch 7.2. až 10.2.2023  t.j  od utorka do piatka bude škola uzavretá z dôvodu vysokej chorobnosti žiakov  a to na základe odporúčania Regionálneho úradu verejného zdravotníctva Michalovce a po súhlase zriaďovateľa. Nástup do školy je v pondelok 13. februára 2023.

        • SÚŤAŽ  ZBIERAJ BATERKY
          • SÚŤAŽ ZBIERAJ BATERKY

          • Chráň si svoje životné prostredie, zbieraj použité prenosné batérie.

            Základná škola Júlie Bilčíkovej organizuje súťaž ZBER POUŽITÝCH PRENOSNÝCH BATÉRIÍ. Súťaž  prebieha od 1.2.2023 do 1.6.2023.

        • Európsky týždeň boja proti drogám
          • Európsky týždeň boja proti drogám

          • Každý rok je tretí novembrový týždeň Európskym týždňom boja proti drogám. Jeho cieľom je zdôrazniť význam prevencie v boji proti zneužívaniu drog  a zároveň zvýšiť povedomie o legálnych a nelegálnych drogách. Aj v našej škole sme sa venovali tejto problematike.  Do tejto aktivity sa zapojili hlavne žiaci druhého stupňa na hodinách výtvarnej výchovy. Na začiatku vyučovania prebehla v jednotlivých triedach beseda so sociálnym pedagógom na túto tému a následne žiaci pracovali na výtvarných prácach, v ktorých sa snažili čo najviac priblížiť tejto problematike.  Z týchto kresieb sme po vianočných prázdninách vytvorili výstavu, ktorú môžeme vidieť v pavilóne Terézie Vansovej na prízemí.

        • Okresné kolo Olympiády v anglickom jazyku
          • Okresné kolo Olympiády v anglickom jazyku

          • Záujem o anglický jazyk je veľký, o čom nás presvedčila aj bohatá účasť súťažiacich v okresnom kole Olympiády v anglickom jazyku, ktoré sa konalo 19.januára 2023. Žiaci si preverili svoje vedomosti nielen v písomnom teste, ale aj v hranom rozhovore, či vytvorení príbehu podľa daného obrázka. V kategórii  1A nás reprezentovala Karin Čorňáková, ktorá obsadila 15. miesto. V kategórii 1B  sa naša žiačka Bianka Tačarová umiestnila na 6. mieste. Blahoželáme a ďakujeme za výbornú repzrentáciu!

        • Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry
          • Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry

          • Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry má  prehĺbiť a upevňovať komunikačné zručnosti  v slovenskom jazyku, rozširovať záujem žiakov o sebavzdelávanie, o tvorivú samostatnú činnosť a samozrejme zvýšiť záujem o slovenský jazyk a literatúru.   
            Dňa 13. 10.2022 sa do školského kola olympiády zapojili žiaci 8. a 9. ročníkov. Svoju intelektovú úroveň si preverili v troch častiach. Najskôr sa popasovali s testovou časťou, ktorá prebiehala on-line formou. Neskôr pristúpili k  transformácii textu a na záver predviedli bohatosť svojej slovnej zásoby a vystupovanie v ústnej časti.
             

            Výsledky školského kola:
            1. miesto: Ivana Sabolová (8.A)
            2. miesto: Adam Červeňák  (8.A)
            3. miesto: Alexandra Pavlovová (9.B)
             

            okresnom kole Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry našu školu reprezentoval Adam Červeňák, ktorý sa umiestnil na 12.mieste.

        • Imatrikulácia prvákov
          • Imatrikulácia prvákov

          • Tak, ako po iné roky, aj v tomto školskom roku sa na našej škole konala imatrikulácia  prvákov.

            Prijímania do cechu žiackeho sa zúčastnili všetci žiaci prvého ročníka. Ich triedne učiteľky Mgr. Mariana Melníková a PaedDr. Eva Pavlovová boli veľmi pyšné na to, že mali tú česť pasovať ich na riadnych  žiakov  I.A a I.B triedy , Základnej školy Júlie Bilčíkovej , Budkovce. Domov si  žiaci odnášali  pamätný list a veľký zážitok z ich prvej veľkej imatrikulácie.

        • PYTAGORIÁDA – ŠKOLSKÉ KOLO
          • PYTAGORIÁDA – ŠKOLSKÉ KOLO

          • Aj v tomto školskom roku sa naši žiaci zapojili do matematickej súťaže Pytagoriáda, určenej žiakom základných škôl a nižších ročníkov osemročného gymnázia. Okrem správnosti vypočítaných príkladov o víťazstve rozhodoval aj čas, za ktorý súťažiaci vypočítali dané príklady.  

            Je to už 44. ročník Pytagoriády, v ktorej žiaci preukázali svoje tvorivé, logické a pohotové matematické myslenie.

            Víťazom jednotlivých kategórií držíme palce v okresnom kole.

        • O TITUL VŠETKOVEDKO BOJOVALO 11 ŽIAKOV NAŠEJ ŠKOLY
          • O TITUL VŠETKOVEDKO BOJOVALO 11 ŽIAKOV NAŠEJ ŠKOLY

          • Naši žiaci zažili pocit výnimočnosti, že môžu predviesť svoje vedomosti, schopnosť čítať s porozumením, logické myslenie a správny úsudok.

            Súťaž Všetkovedko prepája všetky oblasti, s ktorými sa žiaci doteraz stretli: vlastivedu, prírodovedu, slovenský jazyk a literatúru, matematiku, anglický jazyk, informatickú, dopravnú, hudobnú a výtvarnú výchovu.

            Okrem radosti, že dokázali, koľko už o svete vedia, sa na súťaži veľa naučili. Odniesli si aj také skúsenosti a zručnosti, ktoré budú veľmi potrebovať pri Testovaní 5 či pri prijímacích pohovoroch.

             

        • Informácia- ceny obedov od 1.1.2023
          • Informácia- ceny obedov od 1.1.2023

          • Od 1.1.2023 sú platné nasledovné ceny obedov:

            1.-4 . ročník: 1,70 EUR

            5.-9. ročník:  1,90 EUR

            Materská škola:

            desiata: 0,50 EUR, obed: 1,20 EUR, olovrant: 0,40 EUR.

        • Oznam o prerušení vyučovania
          • Oznam o prerušení vyučovania

          • Riaditeľstvo Základnej školy Júlie Bilčíkovej v Budkovciach oznamuje žiakom a zákonným zástupcom našej školy, že v dňoch 21.12. a 22.12.2022 t.j v stredu a štvrtok bude škola uzavretá z dôvodu vysokej chorobnosti žiakov,  a to na základe odporúčania Regionálneho úradu verejného zdravotníctva Michalovce. Od piatka 23.decembra 2022 do 7.januára 2023 sú vianočné prázdniny. Nástup do školy po prázdninách je v pondelok 9.januára 2023.

        • Oznam o prerušení vyučovania
          • Oznam o prerušení vyučovania

          • Riaditeľstvo Základnej školy Júlie Bilčíkovej v Budkovciach oznamuje žiakom a zákonným zástupcom našej školy, že od štvrtka 15.12. do pondelka 19.12.2022 bude škola uzavretá z dôvodu vysokej chorobnosti žiakov, a to na základe odporúčania Regionálneho úradu verejného zdravotníctva Michalovce. Vyučovanie bude pokračovať od utorka 20.12.2022.

    • Kontakty

      • Základná škola Júlie Bilčíkovej, Budkovce 355, 072 15, okr. Michalovce
      • 056 6493126 056 6884511 mob: 0910 953876 IČO: 35542225 DIČ: 2021637046
      • Budkovce 355, 072 15 Budkovce Slovakia
      • 056 6493 529
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje