• CVIČENIA V PRÍRODE

          • Počasie nám prialo a tak sme spolu s našimi žiakmi strávili deň na čerstvom vzduchu. Zrealizovali sme CVIČENIA V PRÍRODE, počas ktorých si žiaci užili deň naplnený pohybom.

            Na prvej hodine prebehlo poučenie o bezpečnosti počas pobytu na školskom dvore. Neskôr sme sa presunuli do areálu školy, kde sme sa už venovali samotnému pohybu a plneniu úloh  na jednotlivých stanovištiach. Kolektívy tried si vyskúšali rôzne pohybové aktivity a preverili si svoju kondíciu a výdrž.

          • Deň pozitívneho myslenia

          • 13.9.2023

            Deň pozitívneho myslenia je deň, ktorý je venovaný podporovaniu a šíreniu optimistického myslenia. Tento deň je dôležitým pripomenutím, že naše myšlienky a postoj môžu mať silný vplyv na naše zdravie a pohodu. Pozitívne myslenie sme si v škole priblížili tým, že každý zo žiakov si vytiahol svoje jedinečné pozitívne posolstvo.

            PhDr. Ivana Tomovčíková

                psychologička školy

          • Madame Humanité 2023

          • Intercontinental exhibition

            “Vše co je krásné, je zrovna tak užitečné, jako to, co je jen užitečné.“

             

            Umelecká tvorba žiakov a študentov môže dopomôcť k zblíženiu a porozumeniu medzi národmi, medzi rôznymi kultúrami, a taktiež k tomu, že je možné, zaujímavou formou pozdvihnúť všeobecné povedomie o rôznych svetových kultúrach v oblasti umenia, literárnej tvorby, športu i politického diania doma a v zahraničí. Každého asi poteší, keď nájde svoju prácu na medzinárodnej výstave, taktiež  s účasťou i profesionálnych umelcov, ktorí vo svojom obore niečo znamenajú a sú obdarení schopnosťou, rozdávať na výstavách radosť a duchovnú krásu prostredníctvom svojej tvorivej činnosti. Ľudia, ktorí sú schopní podporiť myšlienku „Deti, obeti násilia a teroru“. Cena „Madame Humanité“ sa udeľuje za kultúrnu a umeleckú činnosť a za podporu humanistických a vzdelávacích programov pre deti a mládež vo svete.

            Porota v zložení: František Tomáš Turek – Česko, Gérard Gratadour – Francúzsko, Valerij Gudimenko – Rusko, Aschat Akmetov – Kazachstan, Milan Riecky – Slovensko, Peter Žiga – Česko vybrala najlepšie umelecké práce a udelila im výročnú medailu „Madame Humanité“ pre rok 2023. Nás veľmi potešilo, že medzi ocenenými autormi boli aj žiačky našej školy: Ema Repková s prácou Vysnívaný koník a Nina Antušová s dielom Vyšívaná krása. Naše žiačky si ocenenie môžu prevziať dňa 5.10.2023 v Prahe na zámku Chvály na slávnostnej recepcii spojenej s vernisážou medzinárodnej výstavy, ktorá potrvá do konca októbra.

            Úspech našich žiačok si veľmi vážime, obidvom žiačkam srdečne gratulujeme a želáme ešte veľa tvorivých úspechov!

             

            Ing. Jana Wiczmándyová

          • Oznámenie o voľbách do školského parlamentu

          • Milý žiak, žiačka!

            Aj v školskom roku 2023/2024 pokračuje vo svojej činnosti školský parlament pri Základnej škole Júlie Bilčíkovej, Budkovce 355. Ty máš právo rozhodnúť svojím hlasom o kandidátovi do školského parlamentu, o ktorom si presvedčený/á, že ťa bude dobre zastupovať a presadzovať tvoje záujmy vo vzťahu k pani riaditeľke, pedagogickým i odborným zamestnancom a navonok. Verím, že toto svoje právo využiješ.

            Ako a kedy môžeš hlasovať?

            Voľby zástupcov do školského parlamentu budú prebiehať od 12. 09. do 19. 09. 2023 v triedach 4. až 9. ročníka pod vedením triednych učiteľov.

             

            Mgr. Šaffová Lenka, koordinátorka školského parlamentu

          • Čo potrebuje prvák do školy ?

          • ​​​

            ŠKOLSKÁ TAŠKA – AKTOVKA

            PREZÚVKY  -  PEVNÁ OBUV ( NIE VSUVKY)

            OBALY NA KNIHY A ZOŠITY

            ZOŠITY:

            č. 513 – 5 ks, č. 511 s pomocnou liňajkou – 7 ks, č. 511 bez pomocnej liňajky – 7 ks

            č. 510 – 3 ks, č. 624 (slovníček) – 1 ks, Žiacka knižka – 1 ks

            PÍSACIE POTREBY V PERAČNÍKU:

            ceruza č. 2 – 3 ks, pero jednorazové atramentové – 2 ks

            farbičky, strúhadlo, nožnice so zaobleným koncom, pravítko

             

            VÝTVARNÁ VÝCHOVA:

            Výkresy: A3 – 20 ks, A4 – 20 ks, Náčrtník A4 – 1 ks,

            voskovky, vodové farby, lepidlo na papier – najlepšie tyčinkové, farebný papier, igelitový obrus, zástera, štetce 2 ks – ploché - tenší a hrubší, nádoba na vodu (nie malé mištičky), plastelína

            TO VŠETKO V KUFRÍKU ALEBO V PEVNEJ KRABICI napr. od topánok

            S MENOVKOU

             

            TELESNÁ VÝCHOVA:

            tepláky a mikina, tričko s krátkym rukávom, tenisky (botasky) s bielou podrážkou

            TO VŠETKO VO VRECÚŠKU OZNAČENÉ MENOM

             

            HYGIENICKÉ POTREBY

            uterák, pohár, hygienické obrúsky (vyťahovacie), vlhčené utierky

            Všetko je potrebné označiť menom, najlepšie fixou centropen.

        • Oznam
          • Oznam

          • Základná škola Júlie Bilčíkovej v Budkovciach oznamuje zákonným zástupcom žiakov, že pre potreby dotácie na školské pomôcky je rodič povinný preukázať sa potvrdením o poberaní dávky v hmotnej núdzi alebo potvrdením, že ich príjem je vo výške životného minima. Potvrdenie o hmotnej núdzi Vám na vyžiadanie vydá Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny. Toto potvrdenie je potrebné odovzdať škole najneskôr do 30.8.2023. Na základe odovzdaných potvrdení škola podá žiadosť o dotáciu na školské potreby.

        • Prihláška na obedy v šk.roku 2023/2024
          • Prihláška na obedy v šk.roku 2023/2024

          • Oznamujeme zákonným zástupcom našich žiakov, že ak chcú požiadať o dotáciu na stravu pre žiakov v novom školskom roku 2023/2024, je potrebné vyplniť prihlášku (za každého žiaka osobitne). Prihlášku je potrebné vyplniť iba v papierovej podobe, nie elektronicky t.j. nie cez edupage, a odovzdať triednemu učiteľovi alebo inému pedagogickému zamestnancovi školy do 30.6.2023 z dôvodu prípravy žiadosti o dotáciu v júli 2023. Akceptujeme iba papierovú prihlášku.

            Prihláška:

            Prihlaska_na_stravovanie_2023_2024.doc

        • Informácia- obedy
          • Informácia- obedy

          • Informácia k obedom- týždeň od 26.06.-29.06.2023

            Odhlásiť sa z  obeda na celý budúci týždeň, t. j. 27.6 - 29.6  sa dá len do pondelka 12:00. Ak žiak nebude odhlásený do tohto času, nebude možné ho dodatočne odhlásiť. Obed na pondelok- 26.06.2023 bude možné odhlásiť najneskôr do 8.00 hod. daného dňa. 

             Ak má žiak nedoplatok, je potrebné ho bezodkladne uhradiť. Peniaze môžete doniesť osobne vedúcej jedálne ráno do 8.00 hod. 

        • Oznam
          • Oznam

          • Oznamujeme zákonným zástupcom, že vo štvrtok t.j.22.6.2023 nebude možné odhlasovať žiakov z obedov z technických dôvodov. Ak potrebujete odhlásiť svoje dieťa zo štvrtkového obedu urobte tak v stredu 21.6.2023.

        • Športový deň
          • Športový deň

          • Šesť žiakov našej školy 13.06.2023 absolvovalo športový deň na Gymnáziu Veľké kapušany. Tento tím žiakov absolvoval netradičné, zábavné disciplíny a strávili príjemné dopoludnie. Spoločnými silami a vzájomnou spoluprácou prechádzali jednolitvými disciplínami. Celé dopoludnie bolo vedené hravou a zábavnou formou. 

        • Memoriál Štefana Nadzama
          • Memoriál Štefana Nadzama

          • 08.06.2023 sa na našej škole konal Memoriál Štefana Nadzama v malom futbale. Turnaja sa tradične zúčastnili družstvá zo Strážskeho, Zalužíc a Budkoviec. Na 1. mieste sa umiestnilo futbalové družstvo Strážske, na 2. mieste domáce družstvo Budkovce a 3. mieste získali žiaci zo Zalužíc. Náš futbalista- D. Geci získal cenu „Najlepší strelec turnaja". Blahoželáme!

        • Spevácky zbor Slnečnica v Košiciach
          • Spevácky zbor Slnečnica v Košiciach

          • Spevácky zbor Slnečnica funguje od začiatku školského roka a je zložený zo žiačok našej školy. Deň matiek 2023 sme oslávili v Auparku Košice spolu s mnohými návštevníkmi nákupného centra.  S vlastnými piesňami o mame a autorskými otextovanými filmovými melódiami sme sa predstavili 14.5.2023 našim poslucháčom a fanúšikom, rodinám a ľuďom, ktorí sa o nás dozvedeli cez Facebook. Po predstavení nás zastavovali a pýtali sa  a pýtali sa na našu školu a naše piesne .

                            Druhý veľmi pekný zážitok máme z oslavy Dňa rodiny, ktorý  v nedeľu 28.5.2023 organizovalo Arcidiecézne centrum pre rodinu v Košiciach na Hlavnej ulici pri Dolnej bráne. Stihli sme si pozrieť viaceré body programu – najviac nás zaujala detská baletná škola (skladba o motýľoch...) – bola nádherná... Hlasovú rozcvičku sme mali v archeologickom múzeu, čo bolo vzrušujúce a netradičné...  Zaspievali sme sedem piesní s hudobným podkladom (vytvoreným p. uč. Sabolovou), ktorý bol zvukármi profesionálne zvládnutý – aj komunikácia so zvukovými technikmi bola vynikajúca. Piesne boli o rodine, a zneli aj naše obľúbené filmové melódie. V závere zaznelo moderátorovo poďakovanie a naša dirigentka p. uč. Sabolová bola za nás všetkých obdarovaná krásnym kvetom. Ďakujeme za príležitosť predstaviť sa inde, než v našej škole. Mali sme z vystúpenia veľmi dobrý pocit a ten umocňoval aj potlesk množstva ľudí na námestí. Bola to pre nás výborná skúsenosť.

            Obe vystúpenia boli v nedeľu, týmto ďakujeme našim rodičom, že nás v tom podporili...

            Nezačali sme vystupovať až teraz, na konci roka. Už v novembri 2022 sme vystúpili v našej telocvični ako predskokani na koncerte hudobnej skupiny Aya s prevažne detskými modernými pesničkami. V decembri 2022 sme spievali na vianočných trhoch pred Nákupným centrom Aupark Košice. Zožali sme úprimný potlesk a povzbudenie od poslucháčov a návštevníkov trhov. Bola to pre nás uzimená a stresujúca, ale super skúsenosť.

            Spev nás teší. A baví nás baviť vás – spievať, keď vidíme, že náš spev teší poslucháčov. Do počutia, priatelia – pri ďalších speváckych príležitostiach.

            Príspevok na soc. sieti o našom  vystúpení na Dni rodiny  si môžete pozrieť aj na stránke Arcidiecézneho centra pre rodinu v Košiciach.

            Speváčky a speváci, ktorí spievajú v speváckom zbore Slnečnica:

            6.A - Štefánia Horváthová, Jozefína Horváthová, Nina Eštoková, Sofia Vanesa Petická

            7.A – Lili Gregušová, Lea Kissová, Jana Úporská, Simona Kiralyová, Emília Janusková, Stanislav Bajužík, Daniel Šipoš, Kristína Dvořáková, Marcela Benyaková, Natália Vargovčíková,

            8.A – Ivana Sabolová, Rebeka Némová, Rebeka Alžbeta Hajtóvá, Viktória Kuncová, Anna Mary Jónyová, Anabela Geciová, Ema Bajužíková,

            9.B – Alexandra Pavlovová, Nina Antušová.

                            Privítame aj nových členov –platí starí známe - čím viac, tým lepšie...

        • Farebný týždeň- piatok- vzory
          • Farebný týždeň- piatok- vzory

          • Milí kamaráti,

            rovnosť človeka je základným princípom, ktorý by mal byť zachovaný vo všetkých spoločnostiach. Je však dôležité si uvedomiť, že rovnosť neznamená, že všetci ľudia sú úplne rovnakí. Práve naopak, každý jednotlivec je jedinečný a má svoje vlastné schopnosti, talenty, skúsenosti a názory.

            Rozdielnosť je prirodzenou súčasťou ľudskej existencie a prináša bohatstvo do našich spoločenstiev. Každý jednotlivec prispieva svojím jedinečným pohľadom na svet, svojimi schopnosťami a skúsenosťami.

            Dnes je deň, aby sme si uvedomili, že nech si oblečieme akékoľvek vzory, stále sme si rovní. Nikto nie je menejcenný a naopak. Aj keď sme všetci iní, v jednom sme spojení – v právach.

            Tento deň patrí práve vzorom, lebo aj ony sú rovnako originálne a jedinečné ako my, ľudia. Poukazujme na svoju inakosť a neskrývajme sa do tieňa druhých. To, že sme iní, neznamená, že nie sme dobrí.

            Pamätajme si – nesúďme knihu podľa obalu a človeka podľa výzoru a oblečenia. Na svete nenájdeme dvoch rovnakých ľudí,  a  to je na tom krásne... Každý je jedinečný a nenahraditeľný.

                                                 Alžbeta Rebeka Hajtová, Júlia Kamenská, Ivana Sabolová   VIII.A

             

            Keďže farebný týždeň mal úspech, pokračujeme ďalej.... Prevetráme skrine, doplníme šatník...

            Ak chceš, môžeš sa pridať aj ty!

        • Farebný týždeň- štvrtok- zelená
          • Farebný týždeň- štvrtok- zelená

          • Milí žiaci!

            Zelená je farba našej prírody. Zelené môžu byť aj naše oči. Zelené je všetko okolo nás.

            Príroda slúži nám všetkým a máme právo na jej užívanie. Avšak povinnosťou každej osoby je chrániť ju a starať sa o ňu.

            Príroda slúži nielen ľuďom, ale poskytuje domov aj mnohým rastlinám a živočíchom. Les a stromy v nich sú nenahraditeľnou súčasťou života. Les vytvára kyslík, bez ktorého by neexistoval život.

            Správajme sa k prírode s úctou, lebo aj jej vďačíme za to, že ešte stále sme tu.

            A k dnešnému futbalu:

            „Zelená je tráva, futbal to je hra...“

            Jana Horňáková, Liana Kotorová, Viktória Nagyová  V.A

    • Kontakty

      • Základná škola Júlie Bilčíkovej, Budkovce 355, 072 15, okr. Michalovce
      • 056 6493126 056 6884511 mob: 0910 953876 IČO: 35542225 DIČ: 2021637046
      • Budkovce 355, 072 15 Budkovce Slovakia
      • 056 6493 529
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje