• Veľký úspech na X.medzinárodnom festivale “Ruská pieseň nad Dunajom”.

          • Medzinárodný festival “Ruská pieseň nad Dunajom” sa koná každoročne s podporou Fondu na podporu kultúry národnostných menšín, Odboru zahraničných ekonomických a medzinárodných vzťahov Vlády Moskvy, Ruského centra vedy a kultúry na Slovensku a Veľvyslanectva Ruskej Federácie v Slovenskej republike . Festival  je zameraný na zachovanie jazykového prostredia, pokračovanie národných tradícií a dedičstva žánru piesňovej národnej hudobnej kultúry, naplnenie kultúrnych potrieb ruskej menšiny žijúcej na Slovensku, pritiahnutie pozornosti verejnosti ku sfére ruského speváckeho umenia. V čase kedy Slovensko a celý svet bojuje s koronavírusom, naša žiačka Alexandra Pavlovová (7.B ) bojovala z domu nielen v dištančnom vzdelávaní, ale aj na X. medzinárodnom festivale, ktorého sme sa zúčastnili po prvýkrát a hneď úspešne. Konkurzný výber účastníkov Festivalu vykonávala nezávislá porota na základe predložených videí. Saška sa zúčastnila v kategórii sólový spev a prebojovala sa do finále medzi 8 účastníkov:

            1. Lucia Balážová /7 r./ Martin, SK

            2. Lucia Oravcová /10 r./ Košice, SK

            3. Alexandra Pavlovová /12 r./ Budkovce, SK

             4. Alena Horváthová /12 r./Košice,

             5. Vojtech Baláž /14 r./ Martin, SK

             6. Tamara Galandovа /13 r./ Minsk, Belorusko

            7. Valeria Meľnikovа, Bratislava, SK

             8. Konstantin Galievsky, Moskva, Rusko

                     

            Finalisti, vybraní porotou Festivalu dostávajú ocenenie Laureát a taktiež pozvánku na účasť na záverečnom gala koncerte spolu s majstrami scény. Finálne podujatie  X. medzinárodného festivalu „Ruská pieseň nad Dunajom“, sa malo uskutočniť v Ružomberku na Slovensku ešte koncom októbra, ale zhoršujúca sa situácia to nedovolila. Zatiaľ je termín v nedohľadne, vzhľadom na situáciu vo svete. Veríme, že to bude čím skôr. Hudobnú zložku so žiačkou nacvičovala individuálne a často zo svojho domáceho prostredia PaedDr. Otília Sabolová aj za pomoci domácich členov žiačky, p. učiteľka Glosarová nacvičila slovný prejav a žiačku prihlásila na súťaž. Už dlhé roky naše žiačky hviezdia na oblohe v rôznych súťažiach v rôznych kategóriách spojených s ruským jazykom na krajskej aj celoslovenskej úrovni. Teraz máme ďalšiu hviezdu už aj na medzinárodnom pódiu. Ďakujem všetkým, ktorí šírili v minulosti aj šíria dnes dobre meno našej školy a obce a dúfam , že tú koronu konečne zdoláme a začneme zase bojovať v ďalších súťažiach ešte tento školský rok.

            Pani učiteľka S.Glosarová.

        • Oznam
          • Oznam

          • Riaditeľstvo Základnej školy Júlie Bilčíkovej oznamuje, že vzhľadom k novovzniknutej epidemiologickej situácii v škole uzatvára školu od štvrtka 26. novembra 2020 do 6. decembra 2020. Predpokladaný nástup do školy je 7. decembra 2020. Riaditeľstvo ďalej odporúča sledovať aktuálne informácie na internetovej stránke školy. Žiaci sa naďalej budú vyučovať dištančne.

        • Školské kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry
          • Školské kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry

          • Aj v tomto školskom roku sa žiaci 8. a 9. ročníka zapojili do Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry. Keďže nám momentálna situácia neumožnila stretnúť sa osobne, školské kolo sa uskutočnilo online. Žiaci, ktorí sa do súťaže zapojili, museli zvládnuť vedomostný test, transformáciu slohového útvaru a nakoniec aj náročné umenie rečníctva. S týmito neľahkými úlohami (navyše aj v neštandardných podmienkach) sa súťažiaci popasovali vynikajúco a úspešne to zvládli.

            Výsledky školského kola: 1. miesto: S. Čorňáková /IX.B/

            2. miesto: S. Drožetská /IX.B/

            3. miesto: J. Paľová /VIII.B/

            Ďakujeme všetkým, ktorí nabrali odvahu a víťazke školského kola držíme palce v okresnom kole!

      • Kontakty

        • Základná škola Júlie Bilčíkovej, Budkovce 355, 072 15, okr. Michalovce
        • 056 6493126 056 6884511 mob: 0910 953876 IČO: 35542225 DIČ: 2021637046
        • Budkovce 355, 072 15 Budkovce Slovakia
        • 056 6493 529
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje