• Deň učiteľov v čiernom
          • Deň učiteľov v čiernom

          • V deň  narodenia Jána  Amosa Komenského 28.3.2019 sa aj niektorí učitelia našej školy  obliekli do čierneho a symbolicky vzdali o 12:00 úctu minútou ticha smutnej pravde o našom školstve.

        • Hviezdoslavov Kubín- II.stupeň
          • Hviezdoslavov Kubín- II.stupeň

          • Aj tento rok sa žiaci II. stupňa zapojili do školského kola postupovej súťaže v prednese poézie a prózy - Hviezdoslavovho Kubína.  Hoci máme  záujemcov o túto súťaž každoročne menej a menej, aj tento 65. ročník ukázal, že nič nie je stratené. Či budú postupujúci presvedčiví aj v okresnom kole, ukáže až 11. a 12. apríl. Tentokrát  porota v zložení  Mgr.Lenka Šaffová, Mgr. Gabriela Červeňáková a Mgr. Simona Meglesová  určila takéto poradie:

            V II. kategórii v poézii   1. miesto:  Samuel Bajužík

                                                      2. miesto: Alexandra Pavlovová

                                                      3. miesto: Vivien Csorgoová

                                     V próze 1. miesto: neudelené

                                                          2. miesto: Bianka Tačarová

                                                      3. miesto: Janka Paľová

            V III. kategórii v poézii 1. miesto: Sofia Čorňáková

                                                          2. miesto: Sidónia Balogová

                                      V próze  1.miesto: Lea Červeňáková

                                                          2. miesto: Gabriela Spišáková

                                                          3. miesto: Kristína Belejová

        • Skvelý úspech našich žiačok na súťaži Ruské slovo 2019!
          • Skvelý úspech našich žiačok na súťaži Ruské slovo 2019!

          • V stredu 6. 03. 2019 sa v Michalovciach na ZŠ T. J. Moussona uskutočnilo krajské kolo súťaže RUSKÉ SLOVO. Ruské slovo je súťaž v prednese pôvodnej a vlastnej umeleckej tvorby v ruskom jazyku určená pre žiakov základných a stredných škôl. Cieľom súťaže je prehĺbiť záujem žiakov o ruský jazyk a ruskú kultúru, rozvíjať estetické cítenie, komunikačné a interpretačné zručnosti žiakov, podnecovať tvorivosť žiakov a propagovať hodnotnú ruskú literatúru. Súťažilo sa v prednese poézie, prednese prózy, divadelnej dramatizácii, sólo speve a skupinovom speve.

            Táto súťaž je veľmi obľúbená medzi žiakmi aj učiteľmi nášho kraja. Každý rok sa počet súťažiacich zvyšuje. Tento rok sa na krajskom kole  zúčastnilo spolu  150 súťažiacich zo základných a stredných škôl Košického kraja.

            Aj my sme sa tento rok zúčastnili súťaže Ruské slovo. Našu školu reprezentovali žiačky:

            1. Anna Mary Jónyová v kategórii : sólo spev -4. roč. ,

             poézia – 1. - 4. roč., skupinový spev – 5. -7. roč.,

            1.  Alexandra Pavlovová v kategórii :  poézia – 5. -7. roč.,

            sólo spev  - 5. -7. roč. , skupinový spev – 5. -7. roč.,

            1. Sofia Drožetská v kategórii poézia 5.-7. roč. 

            V obrovskej konkurencii zúčastnených škôl (prevažne mestských) sa naše žiačky nezľakli a podali vynikajúci výkon, aj keď  dve najmladšie z nich sa neučia ruský jazyk. Tento rok bol výnimočný tým, že s troma žiačkami sme zozbierali až 6 diplomov. Žiačky Anna Mary Jónyová a Alexandra Pavlovová  v kategórii skupinový spev získali 3. miesto. V kategórii sólo spev Anna Mary Jónyová obsadila 2.miesto a Alexandra Pavlovová  vo veľkej konkurencii 3.miesto. Alexandra Pavlovová  získala v kategórii poézia 2.miesto. Žiačky Sofia Drožetská a Anna Mary Jónyová obsadili prvé miesta v kategórii - poézia a získali vstupenku na účasť v celoslovenskom kole, ktoré sa bude konať 5.04.2019 tradične v Košiciach. Sme na dievčatá veľmi hrdí, veď nie každému sa podarí postúpiť až na celoslovenské kolo! Budeme im veľmi držať palce pri reprezentácii našej školy. Pani učiteľka O. Sabolová  sa postarala o hudobnú prípravu a sprievod.  Jazykovo (výslovnosť, prízvuky...) ich pripravila pani učiteľka S. Glosarová. Ďakujeme  rodičom žiačok, ktorí tiež pomáhali pri príprave  na súťaž a niektorí držali palce priamo v súťažnej miestnosti. Ešte raz ďakujeme a držíme dievčatám palce v celoslovenskom kole!

        • Školské kolo v prednese poézie  a prózy 1.-4.ročník
          • Školské kolo v prednese poézie a prózy 1.-4.ročník

          • Tak ako každý rok aj tohto roku sa dňa 5. 11. 2019 na našej  škole konalo školské kolo  v prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín.

            Za účasti 11 prednášateľov poézie a prózy sa na najvyšších miestach umiestnili títo žiaci.

            Poézia: 1. miesto             Ivana Sabolová

                            2. miesto             Jakub Hajduk

                            3. miesto             Kristína Dvořáková

             

            Próza:  1. miesto              Stanislav  Bajužik

                         2. miesto            Adam Červeňák , Marián Pavlov

                         3. miesto            Michaela Kanavalová , Ester Kmecová

            Tí najlepší Ivana Sabolová a Stanislav Bajužik budú našu školu reprezentovať na okresnom

             kole HK v Michalovciach.

        • Testovanie 9-2019
          • Testovanie 9-2019

          • Dňa 3.4. 2019 sa uskutoční celoslovenské testovanie žiakov 9. ročníka z predmetov matematika, slovenský jazyk a literatúra. Bližšie informácie pre rodičov či žiakov nájdete na tomto odkaze: testovanie 9

        • Vyučovanie bolo skutočnou zábavou
          • Vyučovanie bolo skutočnou zábavou

          • Február patrí k zimným mesiacom. Február je aj mesiac,  kedy si radi vychutnávame rôzne zábavy a plesy.  Takmer každý z nás mal možnosť spolu s priateľmi zabaviť sa počas zimných dlhých dní na plese športovcov, folkloristov, alebo na mestskom, či obecnom plese.

                        Páni v elegantných oblekoch, dámy v nádherných róbach. K tomu je nevyhnutné poznať spoločenské správanie i správne tanečné kroky. Je preto vhodné, ak základy spoločenského správania získame ešte v škole.

                        Žiaci našej školy, ZŠ Júlie Bilčíkovej, si sami zorganizovali ples. Chlapci i dievčatá si dali záležať na spoločenskom oblečení. Množstvo zábavných súťaží, pestré hudobné hity vytvorili dobrú náladu a roztancovali všetkých žiakov druhého stupňa.  Organizačný výbor, ktorý tvorili žiaci 8. a 9. ročníka pod vedením predsedu žiackej rady Floriána Baloga, mal nielen dobrú myšlienku, ale dokázal ju aj úspešne zrealizovať. Zaslúžia si naozaj pochvalu za vydarenú školskú akciu, aj za to, že vo svojej iniciatíve vytrvali a dotiahli ju do úspešného konca.

                        Vyzdobená telocvičňa bola 15. februára 2019 miestom pre prvý ples našich žiakov. Hudobné hity roztancovali žiakov i učiteľov a spolu mohli prežiť krásne piatkové dopoludnie. Žiaci sa mohli naučiť základy spoločenského správania, ale  aj získať skúsenosti z organizovania takého podujatia. Nechýbala ani tombola, a tak si mnohí mohli odniesť aj nejakú výhru.

            Škoda len, že žiaci, ktorým bolo udelené výchovné opatrenie – pokarhanie či napomenutie – sa plesu nemohli zúčastniť, pretože im to školský poriadok nedovoľuje. Veru, oplatí sa dodržiavať pravidlá i slušné správanie. 

        • Vymenili triedy za lyžiarske svahy
          • Vymenili triedy za lyžiarske svahy

          • Východoslovenská nížina je  krásnou a úrodnou krajinou pre poľnohospodárov. Nížina má určite veľa výhod,  má svojich obľúbencov i tých, ktorí tu síce radi bývajú, ale cez dovolenku  utekajú do hôr. Prečo? Idú za oddychom, ale oveľa častejšie za športom, či aktívnym pobytom.

                        Žiaci Základnej školy Júlie Bilčíkovej v januári vymenili svoje triedy za lyžiarske svahy v Lopúšnej Doline. Zúčastnilo sa ich tridsať a z toho polovica išla už po druhýkrát. Boli to žiaci naozaj veľmi snaživí, usilovne trénovali a pracovali počas piatich dní, aby sa naučili základy lyžovania. Lyžiarski inštruktori museli mať nielen dostatok trpezlivosti, ale aj dobrú fyzickú kondíciu, aby každému žiakovi niekoľkokrát za hodinu ukázali, ako sa spustiť dolu svahom, ako zabrzdiť, ako pritlačiť na pätu, ako pluhovať, ako otočiť, či ako vstať, keď sa podarilo spadnúť.

                        Všetko dobre dopadlo. Už na tretí deň zvládli chodiť aj na vleku, a naplno si tak mohli vychutnať krásu lyžovania. Lyžiarsky kurz, na ktorý sumou 150 € na žiaka prispieva aj štát, bol zážitkom nielen pre samotné lyžovanie, ale aj pre spoločné zážitky, ktoré spolu  žiaci  prežili.

            Školský lyžiarsky kurz mnohokrát vytvára základ lásky človeka k horám i k lyžovaniu. Verím, že i napriek tomu, že žijeme na nížine, všetci žiaci, ktorí absolvovali lyžiarky kurz, si lyžovanie zamilujú. Je to určite krásny šport, ktorý rozvíja koordináciu celého tela a zároveň umožňuje relaxáciu ducha.

      • Kontakty

        • Základná škola Júlie Bilčíkovej, Budkovce 355, 072 15, okr. Michalovce
        • 056 6493126 056 6884511 mob: 0910 953876 IČO: 35542225 DIČ: 2021637046
        • Budkovce 355, 072 15 Budkovce Slovakia
        • 056 6493 529
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje