• Farebný týždeň
          • Farebný týždeň

          • Milí žiaci!

            Ak sa poobzeráte vôkol seba, určite si všimnete, že náš svet je pestrý, farebný. Viete si predstaviť svet bez farieb? Bol by smutný, jednotvárny. Aby sme si aj my v škole spestrili život, rozhodli sme sa, že od 23. 05. do 27. 05. 2022 bude v našej škole prebiehať Farebný týždeň. Je to týždeň, počas ktorého sa každý deň nosí iná farba oblečenia. Začneme v pondelok modrou farbou, ktorá symbolizuje vodu. Rozpis farieb na jednotlivé dni nájdete na plagáte vo svojej triede. Už teraz sa tešíme na dni plné farieb.





        • SLÁVIK 2022
          • SLÁVIK 2022

          • Spev je naša radosť!

            To si môžu s istotou povedať Jakub Melník z 2.A, Jozefína Horváthová z 5.A a Alexandra Pavlovová z 8.B. Hrou na akordeón ich výborne doprevádzal Roman Benetin z 9.A.

            Títo žiaci vynikajúco reprezentovali našu školu na okresnom kole súťaže SLÁVIK SLOVENSKA 10. mája 2022 na ZŠ Moskovská v Michalovciach.

            O tom, že im to spieva vynikajúco, svedčia aj diplomy:

            Jakub Melník získal Cenu poroty a Alexandra Pavlovová sa umiestnila na 3. mieste.

            Veľmi sa s nimi tešíme a prajeme krásne hlasy aj naďalej! 

        • Hviezdoslavov Kubín 2022
          • Hviezdoslavov Kubín 2022

          • Súťaž v recitácii poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín má už v našej škole dlhoročnú tradíciu a vždy sa, našťastie, nájde zopár odvážlivcov, ktorí sa v nej pokúšajú uspieť a postúpiť . A hoci sa občas zdá, že je výrazných talentov málo, my sme takých hľadali 28. marca 2022 v školskom kole, a celkom úspešne. Tentokrát to vyšlo a „dobre recitovalo“ najmä žiakom VI.A  a to:

            II. kategóriu v poézii okupovali 2. miesto spolužiačky Dominika Berešová a Natália Vargovčíková (VI.A) a 3. miesto obsadil Lukáš Silaj (VI.A).

            V II. kategórii v próze bol úspešný na 3. mieste Stanislav Bajužik (VI.A) a do okresného kola vďaka 1. miestu postúpila Lilli Gregušová (VI.A).

             V III. kategórii v poézii sme mali iba 2. miesto , ktoré získala Alexandra Ferenčíková (IX.B). V tej istej kategórii v próze bolo bohatšie zastúpenie , 3. miesto obsadila Viktória Peštová (IX.B), o 2. miesto sa podelili Bianka Tačarová (VIII. B) a Nina Antušová  (VIII.B) a do okresného kola tejto súťaže postúpila a našu školu reprezentovala Ivana Sabolová (VII.A).

            Napínavé bolo aj pokračovanie v podobe okresného kola tejto postupovej súťaže, ktoré sa uskutočnilo 21. a 22. apríla 2022 v Zemplínskom centre kultúry. Našu školu reprezentovali v I. kategórii žiačky Sofia Bajužiková, 2.A - próza, Vanesa Kmecová, 4.A - poézia a v II. kategórii už spomínané žiačky. Tam si merali sily recitátori z celého okresu a naše súťažiace tentokrát  získali diplomy za účasť a Ivana Sabolová aj „za schopnosť vytvorenia vzťahu, názoru a postoja k textu“.

        • Zemplínska scénická jar 2022
          • Zemplínska scénická jar 2022

          • Po dvojročnej pauze sa náš divadelný súbor Rukavička 29.marca 2022 znova predstavil v okresnom kole súťaže Zemplínska scénická jar v Michalovciach, čo je regionálna prehliadka detskej dramatickej tvorivosti a ochotníckeho divadla. Stále členky divadelného súboru Dominika Dorčáková, Alexandra Pavlovová a Bianka Tačárová spolu s novými členmi a to Stanislavom Bajužíkom a Mariánom Pavlovom postúpili na krajskú prehliadku Detské divadelné Košice, ktorá sa uskutočnila 28.apríla v Centre voľného času Domino. Po niekoľkoročných skúsenostiach s dramatizáciou ľudových rozprávok si tentokrát pripravili divadelné predstavenie s netradičným názvom Ťé Žet Pé, ktoré vzniklo na základe knižnej predlohy autorov Gabriely Futovej a Romana Brata. Našim novým i ostrieľaným mladým hercom za krásnu reprezentáciu ďakujeme .

        • TALENT UMENIE KUMŠT 2022
          • TALENT UMENIE KUMŠT 2022

          • Súkromná škola umeleckého priemyslu v Hodruši-Hámroch, pod záštitou Ministerstva školstva Slovenskej republiky organizovala tento rok 17. ročník celoslovenskej výtvarnej súťaže podnázvom  t a l e n t * u m e n i e * k u m š t. Výtvarná súťaž je určená pre žiakov 8. a 9. ročníka základných škôl a základných umeleckých škôl. Cieľom súťaže je vzbudiť u žiakov umeleckú tvorivosť, prejaviť zmysel pre fantáziu a estetické cítenie. Víťazkou internetového hlasovania o najkrajšiu prácu súťaže sa tento rok stala so svojou prácou – Prívesok „ Medusa “ žiačka 9.B triedy Janka Paľová. Janke patria obrovské gratulácie a všetkým  - hlavne žiakom našej školy – ďakujeme za úžasnú podporu svojej talentovanej spolužiačky.

            Ing. Jana Wiczmándyová

        • Svätoplukovo kráľovstvo ožíva 2022
          • Svätoplukovo kráľovstvo ožíva 2022

          • 13. ročník postupovej súťaže registrovanej na Ministerstve školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky Svätoplukovo kráľovstvo ožíva 2022 pozostával z troch častí: literárnej, výtvarnej a elektronickej. Vo výtvarnej časti vyhlasovateľ tento rok prijal najviac výtvarných diel v histórii súťaže.

            Sponzorom podujatia bolo Diecézne múzeum v Nitre a súťaž sa konala pod záštitou primátora mesta Nitra Mareka Hattasa.

            Práve výtvarnej časti súťaže sa tento rok zúčastnila  so svojím výkresom na tému: Sila slova a sila meča ako odkaz Svätoplukovho kráľovstva, žiačka 9.B triedy Janka Paľová. Už keď sme Jankin výkres v januári tohto roku posielali do Nitry, tušili sme, že taká úžasná výtvarná práca nemôže ostať bez povšimnutia. Prvé miesto v kategórii žiakov 8. a 9. ročníka z celého Slovenska je zadosťučinením Jankinej trpezlivosti, pracovitosti a nepochybnému výtvarnému talentu a citu.

            Janka, ďakujeme Ti za perfektnú reprezentáciu školy, z celého srdca Ti víťazstvo prajeme  a veľmi sa tešíme, že Ťa máme!

            Ing. Jana Wiczmándyová

        • 28.4.2022 – DEŇ NARCISOV
          • 28.4.2022 – DEŇ NARCISOV

          • Aj tento rok sa naša škola zapojila do dobrovoľnej verejnej zbierky Dňa narcisov, ktorú už po 26.krát organizuje Liga proti rakovine Slovenskej republiky. Naše poďakovanie patrí všetkým , ktorí sa zapojili do verejnej zbierky, prispeli finančným darom a na znak spolupatričnosti po celý deň nosili pripnutý žltý narcis. Poďakovanie patrí taktiež žiakom, ktorí venovali svoj čas na túto dobrovoľnú činnosť. Spoločne sa nám v našom regióne podarilo vyzbierať rekordnú finančnú čiastku 16 064,65, ktorá bude použitá na podporu programov prevencie, včasnej diagnostiky a na psychosociálnu pomoc onkologickým pacientom.

      • Kontakty

        • Základná škola Júlie Bilčíkovej, Budkovce 355, 072 15, okr. Michalovce
        • 056 6493126 056 6884511 mob: 0910 953876 IČO: 35542225 DIČ: 2021637046
        • Budkovce 355, 072 15 Budkovce Slovakia
        • 056 6493 529
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje