• Mimoriadny úspech  našej žiačky na medzinárodnej scéne
          • Mimoriadny úspech našej žiačky na medzinárodnej scéne

          • Koncom týždňa sa konala jedinečná akcia, X. MEDZINÁRODNÝ FESTIVAL Ruská pieseň nad Dunajom v Ružomberku, ktorého sa aktívne zúčastnila aj naša žiačka Alexandra Pavlovová z VIII. B. Získala DIPLOM LAUREÁTA spomínaného festivalu v kategórii sólo spev. Vnímame to ako veľkú poctu, pretože  spievať pred medzinárodnou porotou európskeho významu, ako sú - operný spevák z Moskvy (Rusko) - Vladimír Streľcov, momentálne pôsobiaci v SND v Bratislave, Zuzana Kadlečíková Pirnerová - zbormajsterka, dirigentka a klaviristka, v súčasnosti hlavná zbormajsterka SND  z Hradca Králové (Česko) a Roman Krško - operný spevák SND (Slovensko) - je jedinečná skúsenosť. Osobitný význam tohto podujatia bol nielen v tom, že účinkujúci spievali ruské piesne, ale aj v tom, že dostali konštruktívne rady, podporu, zhodnotenie predností,  silných a slabých stránok od medzinárodných odborníkov, porotcov, čím sa vytvoril priestor pre odborný rast účinkujúcich a ich zdokonaľovanie v speve. Porota aj naša Saška to mali ťažké, lebo súťažiaci boli vo veku od  7 do 55 rokov. Vo výberovom finálovom kole 17.9.2021 sa porota rozhodla posunúť Sašku na galakoncert 18.9.2021, pričom viacerí speváci z predchádzajúceho večera sa na galakoncert nedostali. Saška na galakoncerte podala výborný výkon a potešila svojich fanúšikov a  učiteľov, ktorí ju na festival pripravovali, S. Glosarovú a O. Sabolovú. Veľmi sa tešíme z tohto mimoriadneho úspechu a  pripravujeme sa na ďalšie spevácke dobrodružstvá.

        • Ponuka záujmových útvarov
          • Ponuka záujmových útvarov

          • V tomto školskom roku sú v ponuke tieto záujmové útvary:

            Biológia v mobile (Mgr. Šaffo)

            Hravé písanie (Mgr. A. Červeňáková)

            Poškoláci , Knihomole (Mgr. Forgáčová)

            Mladý hudobník, Z každého rožka troška (Mgr. Vagaská)

            Čítame a počítame (PaedDr. Timárová)

            Volejbal (Mgr. Gábor)

            Šikovné ruky (Mgr. Krákovská)

            Slovenský jazyk v kocke (Mgr. Šaffová),

            Ruské slovo (S. Glosarová),

            Matematika v testoch (Mgr. Daniľuková).

             

            V prípade záujmu môže žiak kontaktovať vedúceho záujmového útvaru. 

        • Oznam o udelení voľna
          • Oznam o udelení voľna

          • Riadeľstvo ZŠ Júlie Bilčíkovej oznamuje zákonným zástupcom a žiakom, že dňa 14.09.2021 (utorok) nebude prebiehať vyučovanie z dôvodu zrušenia školských spojov. 

            Voľno je udelené podľa § 150 ods.5 zákona 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov. 

            Vyučovanie pokračuje dňa 16.09.2021 (štvrtok) podľa riadneho rozvrhu.

        • Oznam pre zákonných zástupcov
          • Oznam pre zákonných zástupcov

          • Povinnosť zákonných zástupcov predkladať  tlačivo

            Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti žiaka

             

                   Riaditeľstvo Základnej školy Júlie Bilčíkovej oznamuje zákonným zástupcom,  že na základe školského semafora sú povinní predkladať škole tlačivo  Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti žiaka , a to pri nástupe do školy i po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich kalendárnych dní vrátane víkendov a sviatkov.

                    V prípade, že žiak nepredloží toto vyhlásenie, považuje sa za príznakového. Škola v tomto prípade postupuje takto:

            • žiaka umiestnime do izolačnej miestnosti a kontaktujeme rodiča,
            • rodič môže ihneď priniesť do školy vypísané tlačivo  alebo ho môže odoslať  škole prostredníctvom ASC agendy cez konto na edupade  alebo poslať scan vyhlásenia   emailom.

            V prípade, že si rodič nesplní túto povinnosť, budeme ho kontaktovať s tým, že žiaka posielame domov. Ak zákonný zástupca ani na nasledujúci deň nepredloží  Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti žiaka, budú hodiny takéhoto žiaka vykázané ako neospravedlnené .

            Rodič môže svojim rozhodnutím ospravedlniť žiaka na 5 po sebe idúcich vyučovacích dní. Pri absencii viac ako 5 po sebe idúcich vyučovacích dní z dôvodu ochorenia musí predložiť „Potvrdenie o chorobe“ od všeobecného lekára pre deti a dorast, v opačnom prípade pôjde o neospravedlnenú neprítomnosť, ktorá môže mať za následok zhoršenú známku zo správania prípadne nutnosť vykonať komisionálne skúšky.

        • Oznam pre osoby vstupujúce do objektu školy a školského zariadenia
          • Oznam pre osoby vstupujúce do objektu školy a školského zariadenia

          • Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom ochorenia COVID-19 (neprimeraná únava, bolesť hlavy a tela, zvýšená telesná teplota, kožná vyrážka, nádcha, bolesť hrdla, strata čuchu a chuti, kašeľ, sťažené dýchanie, známky ochorenia tráviaceho traktu bolesť brucha, vracanie, hnačka), ako aj inej infekčnej choroby nesmie vstúpiť do priestorov školy a školského zariadenia. Pri výskyte týchto príznakov je potrebné telefonicky kontaktovať lekára.

            Po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich dní (vrátane víkendov a sviatkov) rodič predkladá „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ dieťaťa/žiaka.

            Návštevník školy a školského zariadenia môže vstúpiť len so súhlasom riaditeľa a musí sa preukázať „Písomným vyhlásením o bezpríznakovosti“ pre návštevníka.

      • Kontakty

        • Základná škola Júlie Bilčíkovej, Budkovce 355, 072 15, okr. Michalovce
        • 056 6493126 056 6884511 mob: 0910 953876 IČO: 35542225 DIČ: 2021637046
        • Budkovce 355, 072 15 Budkovce Slovakia
        • 056 6493 529
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje